Nu er over halvdelen af akutjobbene slået op

12.500 akutjob senest til sommer. Det er planen for regeringen, der nu kan juble over, at landets kommuner leverer sin del af aftalen.

Kommunerne har nu rundet de 3.000 lovede akutjob, det oplyser Kommunernes Landsforening til Jyllands-Posten.

Nu er over halvdelen af akutjobbene fundet. Der er slået 6.882 akutjob op, kan man læse på Jobindsats.dk. Det svarer til 55,1 procent af de 12.500 akutjob.

- Jeg er rigtig glad for, at kommunerne har taget opgaven på sig, og at stort set samtlige kommuner har slået akutjob op. Men det ændrer ikke ved, at vi stadig har en stor opgave i at hjælpe de mennesker, der er i risiko for at falde ud af dagpengesystemet, siger Jacob Bundsgaard (S), formand for Kommunernes Landsforenings arbejdsmarkedsudvalg, til Jyllands-Posten.

Regionerne har snuppet duksepladsen med hele 1.928 opslåede akutjob. Det er mere end dobbelt så mange som lovet - regionerne skal stå for 800 job.

Staten mangler stadig det sidste stykke vej. Der er kun opslået 716 af de lovede 1.200 akutjob.

Skildpadden i jobræset er det private erhvervsliv. Sammen med Dansk Arbejdsgiverforening aftalte regeringen, at den private sektor skal levere 7.500 akutjob. Lige nu er sølle 1.507 private akutjob slået op. Det svarer blot til 20,1 procent.

Chefkonsulent Jørgen Bang-Petersen er dog fortrøstningsfuld og tror på, at de sidste 6.000 akutjob nok skal blive slået op.

- Vilkårene ved startsnoren var lidt forskellige. De offentlige arbejdsgivere var vant til at slå job op på jobnet.dk, mens de private virksomheder først skulle bruge nogle kræfter på at få det løbet i gang, siger han til Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten.

 

 

Dagens Gossip