Nu får badmintonspillere en fagforening

De danske badmintonspillere har tidligere klaget over, at de ikke - ligesom fodboldspillere og håndboldspillere - har en kollektiv aftale med Spillerforeningen, som sikrer dem visse rettigheder.

Det har de nu fået, efter at Badminton Danmark og Spillerforeningen har skrevet under på en historisk aftale.

Den kollektive spillerkontrakt har været undervejs i over 10 år, og endelig lykkedes det at nå til enighed, lyder det i en pressemeddelelse.

- Det er en stor dag for dansk badminton. Det har været nogle udfordrende år, og derfor er jeg også ekstra glad for, at det nu er lykkedes for os at blive enige.

- Denne aftale har enorm betydning for hele Badminton Danmark, siger badmintonforbundets direktør, Charlotte Trip Malmroes.

Spillernes repræsentant Joachim Fischer mener, at aftalen er et rigtig godt udgangspunkt for både spillerne og dansk badminton i bestræbelserne om at kunne konkurrere på allerhøjeste internationale niveau.

- Siden 1999, hvor jeg startede på landsholdet i badminton, har vi manglet at få afklaret de aftalemæssige forhold mellem spillerne og Badminton Danmark.

- Det er nu løst, og vi spillere ser det som en kæmpe fordel for begge parter, og vi ser frem til i fællesskab at arbejde mod nye mål, forklarer Joachim Fischer.

Doublespilleren, som sammen med Christinna Pedersen vandt OL-bronze sidste år, har i samarbejde med Mads Øland fra Danske Elitesportsudøveres Forening været med i forhandlingerne.

- Det er en stor tilfredsstillelse, at vi har kunnet få etableret en aftalemæssig ramme om Badminton Danmarks elitearbejde til gavn for spillerne og for Badminton Danmark.

- Aftalen sikrer en præcis opdeling af kommercielle rettigheder, således at spillere henholdsvis Badminton Danmark bedre kan udnytte sine muligheder, forklarer Mads Øland.

Den kollektive spillerkontrakt betyder, at Badminton Danmark har et produkt at sælge - landsholdet - og dermed indtægter, som kan gå tilbage til både etablerede spillere, men også til den langsigtede talentudvikling.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip