Nu får danske gasbiler egen tankstation

Der kører omkring 20 gasbiler rundt i Danmark. Til sammenligning er der cirka 100.000 i Tyskland.

Men der vil følge flere gasbiler i årene, der kommer - og derfor åbner Danmarks første døgnåbne tankstation for gasbiler mandag.

Hidtil har det ikke været muligt at fylde gas på bilerne på en offentligt tilgængelig tankstation uden for de almindelige åbningstider. Men mandag åbner den første døgnåbne gasstation i Skive, oplyser HMN Naturgas.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) åbner tanken sammen med Skive Kommune og HMN Naturgas, som er Danmarks største gasselskab og ejes af 57 kommuner.

- Dette er endnu et skridt hen mod vores mål om at gøre Skive Kommune CO2-neutral i 2029. Vi vil gerne gå forrest, og derfor har vi som den første kommune i Danmark anskaffet os gasbiler - i alt otte styk, siger Skives borgmester Flemming Eskildsen (V).

En bil eller bus, der kører på gas, udleder mindre CO2 og partikelforurening sammenlignet med benzin og diesel. Oveni er det billigere at tanke med naturgas end traditionel brændstof.

HMN oplyser, at der er planlagt yderligere 10 tankstationer for gasbiler rundt om i landet i løbet af de kommende 12 måneder.

- Det siger sig selv, at en enkelt døgnåben tankstation ikke er nok, hvis man vil have flere gasbiler i Danmark. Men på lang sigt kan man sagtens forestille sig tankstationer rigtig mange steder i landet, siger direktør i HMN Naturgas Susanne Juhl.

Regeringen har i forbindelse med energiforliget afsat 70 millioner kroner til at fremme udbredelsen af energieffektive køretøjer, der anvender gas, el eller brint.

- Det glæder mig, at der nu kommer mere gang i projektet med mere miljørigtige energiformer inden for transportsektoren, der er et af de store områder, hvor vi kan gøre en markant forskel i forhold til klimaet, siger Henrik Dam Kristensen.

En bil, der kører på gas, udleder cirka en femtedel mindre CO2 end en tilsvarende benzinbil. En liter benzin koster omkring 12 kroner - en tilsvarende mængde energi i form af naturgas kan købes for 8,50 kroner.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip