Nu får flere unge en praktikplads

Lidt færre unge står nu i kø til en praktikplads. Og blandt dem vælger et stigende antal at søge i skolepraktik, skriver Fagbladet 3F.

Antallet af unge, der ikke får en praktikplads, er ifølge tal fra Ministeriet for Børn og Undervisning faldet med en enkelt procent fra 9.707 til 9.599 unge, når man sammenligner november 2011 med november 2012.

Tallene viser, at der i november 2012 var godt 4.300 praktikpladssøgende unge uden for skolepraktik, og det er 17 procent færre end året før. Tallene indikerer, at flere vælger skolepraktikken.

I november 2012 blev der oprettet knap 3.400 praktikpladser på erhvervsuddannelserne, hvilket er en stigning på fem procent i forhold til november måned 2011.

- Unge der står udenfor og går alene og venter på at finde en praktikplads er langt mere udsatte for at falde ud af uddannelsessystemet. Derfor er det godt, at de unge øjensynlig har fået øjnene op for, at skolepraktik er en god måde, at komme videre med sin uddannelse på, siger forbundssekretær i 3F Per Christensen.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip