Nu kan ældre få leveret frisklavet mad

Seniorudvalget i Kolding Kommune har i enighed, vedtaget regler for levering af frisklavet mad til ældre og handicappede. Dermed er det åbnet op for, at private firmaer kan tilbyde at levere frisklavet mad. Initiativet kommer efter en henvendelse fra firmaet Asbjørns i Lunderskov, der gerne vil prøve kræfter med opgaven.

Formanden for Seniorudvalget, Søren Rasmussen, håber at nogle firmaer vil have mod på at give de ældre et godt tilbud:

- Som i alle andre forhold vil vi gerne have, at borgerne har flere valgmuligheder. I dag kan man vælger mellem mad fra Elbo-Køkkenet og Det danske Madhus. De levere begge mad der skal varmes i mikrobølgeovn. Det er der høj tilfredshed med. Det giver frihed til selv at bestemme hvornår man vil spise og man skal ikke sidde hjemme og vente hver dag.

- Men jeg kan sagtens forestille mig at nogen gerne vil have mad der er lavet samme dag og vil sætte pris på, at der hver dag kommer en person forbi med maden og lige hilser på og ser om man har det godt. Sådan er vi forskellige og det glæder mig når vi kan tage flest mulige hensyn, fortæller Søren Rasmussen i en pressemeddelelse.

For at få kontrakt med kommunen om levering af manden skal man opfylde en række betingelser:

- Maden skal leveres dagligt, året rundt, i hele kommunen.

- Maden skal leveres indenfor tidsrummet 11-13 alle dage.

- Chaufførerne skal opfordre borgerne til at spise maden straks ved levering.

- Chaufførerne skal tage maden med retur til destruktion, hvis borgeren mod forventning ikke er hjemme ved levering på det aftalte tidspunkt.

- Borgeren betaler alligevel for maden og leveringen, hvis maden må tages med retur.

- Borgeren skal afmelde levering af maden dagen før inden kl 12.

Derudover skal man overholde almindelige lovbestemmelser om hvor varm maden skal være ved ankomst og hvordan den skal transporteres.

- Men det er vores håb, at vi har gjort det så enkelt, at det er attraktivt for private at gå ind i. Så det bliver til gavn og glæde for både de ældre og lokale firmaer. Vi vil i Seniorudvalget følge udviklingen med stor interesse, for vi ved at ernæring og det gode måltid har indflydelse på velvære og livskvalitet, slutter Søren Rasmussen.

 

Dagens Gossip