Nu kan børn gå i skole i Tivoli

Det skal være slut med anklager om, at det er kedeligt at gå i skole. I de kommende år kan danske børn nemlig få Tivoli som klasselokale.

For første gang nogensinde går den populære forlystelseshave sammen med Skoletjenesten om at skabe nye, farverige rammer for undervisningen i de danske grundskoler.

Samarbejdet er resultatet af et vellykket testforløb sidste år, og sammen har de to aktører valgt at udvide undervisningstilbuddet til at gælde alle tre åbningssæsoner i Tivoli for sæson 2013.

- Allerede sidste år tog vi det første spadestik til forskellige undervisningsforløb i Tivoli, og det bekræftede, at der er et stort læringspotentiale i haven, siger leder af Skoletjenesten, Poul Vestergaard, i en pressemeddelelse.

- Med Tivoli som ramme for nye læringsforløb venter der masser af spændende og udfordrende oplevelser og aktiviteter for landets elever.

Under forløbet i Tivoli kan eleverne eksempelvis løse spørgsmål som: Hvad er accelerationskraften i Det Gyldne Tårn og Hvor langt væk er den nærmeste stjerne?

Over de sidste fem år har omkring 100.000 elever allerede deltaget i Faglige Dage i Tivoli. Og turistattraktionen ser frem til at modtage endnu flere skolebørn.

- Nu bygger vi videre på den succes, vi har fået skabt med undervisning herinde, siger Tivolis underdirektør i Kommunikation og Underholdning, Stine Lolk.

- Med Skoletjenesten har vi fået en stærk spiller på holdet, og i fællesskab kan vi skabe nye læringsrammer for både de naturvidenskabelige og kulturfaglige fag.

Tivoli er suverænt den bedst besøgte turistattraktion i Danmark. I 2012 lagde flere end fire millioner gæster vejen forbi Københavns gamle have.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip