Nu kan Brøndbys bestyrelse tjene penge

Mere end 100 mio. kroner ekstra i kassen og udsigt til at blive en af Nordeuropas absolut stærkeste klubber.

Det er sandsynligvis det kontante resultat af tirsdagens generalforsamling i Brøndby, hvor aktionærerne accepterede forslaget fra bestyrelsen – der selv sad på mere end 90 procent af stemmerne – om for anden gang inden for tre måneder at udvide aktiekapitalen i Brøndby.

Den London-baserede rigmand Jan Bech Andersen køber aktier for 65 mio. kr. og vil, når hele emissionen slutter til november, eje mellem 26 og 29 procent af klubben, der kan blive styrket med helt op til 120 mio. kr.

- Jeg vil blive skuffet, hvis ikke vi når 100 mio., det vil jeg, sagde formand Aldo Petersen efter generalforsamlingen, hvor interessen trods den store økonomiske indsprøjtning i højere grad drejede sig om de såkaldte warrants.Trods modstand fra både Brøndby Supporters Trust (BST), der er repræsenteret i bestyrelsen, og fra fremmødte småaktionærer, fik bestyrelsen helt som ventet opbakning til at kunne aflønne både sig selv og fremtrædende medarbejdere med aktier, som vil kunne resultere i en stor gevinst, hvis aktiekursen stiger. Modstanden mod warrants til bestyrelsen handler især om, at incitamentet for at indgå i bestyrelsesarbejdet kan være økonomisk frem for idealistisk, og mistilliden fra især BST fik bestyrelsen til at love, at den ikke vil tildele sig selv warrants før næste generalforsamling til april 2014.

Men hvorfor skal I overhovedet have den mulighed?

- Vi synes, at det, vi er værd, er at sidestille med, hvad medarbejderne og spillerne er værd. Vi føler, at vi yder et stort stykke arbejde, og vi siger i al beskedenhed, at vi er lige så vigtige som spillerne. Det er tankevækkende, at fodboldspillere som Ronaldo får 220 mio. kr. om året, mens præsidenten i Real Madrid stort set bare skal gøre det for ærens skyld, siger Aldo Petersen og uddyber:

- Hvis vi vil have Alex Ferguson eller Michael Laudrup ind i bestyrelsen, så kan man godt forestille sig, at aktiekursen stiger, og at klubben tjener 30-40 mio. kr. alene på det. Hvorfor skal vi ikke kunne tilbyde denne Ferguson muligheden for at få warrants, så han selv kan tjene en eller to mio. kr. på det? Du kan jo også sælge dine aktier og score gevinsten.

Du sagde ved din tiltræden 10. juni, at dette også var en investering. Er det her blandt andet sådan, du vil tjene penge på dit engagement i Brøndby?

- Ja, jeg vil gerne tjene penge på det arbejde, jeg og resten af bestyrelsen gør. Det, at vi har kunnet rejse 200 mio., er helt fantastisk godt gået, og det viser også, hvilken speciel klub Brøndby er, siger Aldo Petersen.

Generalforsamlingen sluttede med, at dirigenten takkede for god ro og orden og takkede for, at den sluttede i god tid inden Champions League-kampen i Parken.  - Så kan I nå hjem at holde med Juventus, som han sagde og modtog aftenens største bifald.

Aldo Petersen ønskede tirsdag ikke at forholde sig til BTs oplysninger om, at blandt andre Manchester Uniteds globale sponsor-direktør, Casper Stylsvig, skulle være i spil til at erstatte Tommy Håkansson som direktør i Brøndby. Petersen understregede, at Håkansson er Brøndbys direktør nu og i fremtiden.

 

Dagens Gossip