Nu kan du købe sommerhus for under 1.000 kr. om måneden

Er du på udkig efter et nyt sommerhus, så er det måske et godt tidspunkt at slå til nu.

I følge tal fra Boligsiden.dk koster et standard-fritidshus under en million kroner i 14 kommuner, og det er mindre end 1.000 kroner i månedlige udgifter på de billigste låneformer.

De faldende priser på fritidshuse gennem de senere år betyder, at drømmen om et godt og funktionelt fritidshus er blevet nemmere at indfri.

Tal fra Boligsiden.dk viser, at den gennemsnitlige pris for et standard-fritidshus på mellem 70 og 90 kvadratmeter og bygget i perioden fra 1960 til 1980, ligger under en million i hver syvende kommune. Billigst er huset i Lolland Kommune, hvor det koster under 750.000 kroner.

Se Dagens Bolig her

- Det er ikke kun de faldende boligpriser, der gør det realistisk for flere danske familier at få deres eget fritidshus. De rekordlave renter betyder, at man i realiteten kan få sit eget standard-fritidshus for under 1.000 kroner i månedlige udgifter til de billigste typer lån, siger Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Mange af de billige standard-fritidshuse ligger i ’vandkantskommunerne’, så for en familie fra byen kan købet af et standard-fritidshus være en billig måde at få adgang til hav, strand og frisk luft.

- Standard-fritidshuset er typisk billigt i kommunerne omkring Limfjorden, i Vestsjælland og på Lolland og Falster. For indbyggere i provinsbyerne behøver der ikke være ret langt til sommerhuset, som man snildt kan benytte i weekenderne. For storbyens folk er fordelen, at man måske lidt oftere kommer ud under åben himmel. Og det kan som sagt lade sig gøre for fornuftige penge, siger Birgit Daetz.

Jagter man ikke et standard-fritidshus, er der endnu flere huse at vælge imellem til under 1 mio. kr. En søgning på Boligsiden.dk viser, at der ud af de cirka 11.000 fritidshuse, som står til salg, er omkring 4.600, der koster en million eller mindre.

Skrevet af Claus Forrai, Finansbureauet.

Læs mere: Så meget koster et gennemsnits sommerhus i din kommune

 

Dagens Gossip