Nu kan du stemme i bussen i Kolding

Hvert sted får borgerne et par timer til at brevstemme i bussen. Målet er at få flere til at stemme til kommunal- og regionsvalget.

- Overalt i landet oplever man en faldende stemmeprocent – ikke mindst blandt unge. For at bryde den tendens har byrådet besluttet at sende en stemmebus ud til en række uddannelsesinstitutioner og landsbyområder. Vi opsøger vælgerne, hvor de er, for at gøre det endnu nemmere at stemme, forklarer Rikke Laigaard-Andersen, som er ansvarlig for afvikling af valg ved Kolding Kommune.

Til lejligheden bliver kommunens sundhedsbus omdannet til en stemmebus med seks mobile stemmebokse, opslag med kandidaterne og tilforordnede til at sikre, at stemmeafgivningen foregår korrekt.

- Bussen standser ved kommunens uddannelsesinstitutioner med elever over 18 år, og den kommer også ud til syv landsbyer. Kommunens Landsbyforum har selv været med til at udpege de landsbyer, der skal have besøg af stemmebussen, fortæller Rikke Laigaard-Andersen.

For at stemme skal man blot fremvise legitimation, og man behøver ikke at have bopæl i Kolding Kommune for at benytte sig af tilbuddet.

 

Dagens Gossip