Nu kan københavnske studerende flytte ind i rømmet plejecenter

»Alle partier støttede op om forslaget, der dermed gik igennem. Vi forventer, at de første studerende kan begynde at skrive sig op til boligerne om tre uger, og at vi så om tre måneders tid kan give dem nøglerne,« siger Ninna Thomsen.

Planen med Plejecenter Sølund er på sigt at rive det ned og genopføre det som et moderne plejecenter for ældre københavnere på den attraktive beliggenhed i brokvarteret. Som følge af beslutningen fra Borgerrepræsentationen kan Plejecenter Sølund nu som en midlertidig løsning slå dørene op for 200 til 220 lejemål, der kan lejes ud til studerende og andre boligsøgende.

Bygningerne på Sølund er nedslidte og præget af mange års brug, men Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune vurderer i et notat, at mellem 200 og 220 af lejemålene i plejecentret kan anvendes midlertidigt til studieboliger eller lignende i en periode på op til cirka tre år.

De resterende tomme boliger er så nedslidte og har så defekte installationer, at de ikke kan anvendes uden uforholdsmæssigt store istandsættelsesudgifter, fremgår det af notatet.

»Efter tre år vil det være nødvendigt at lave en gennemgribende renovering, hvis man ønsker at fortsætte med ungdomsboliger på stedet, og ellers ligger der stadig en plan om modernisering af Sølund til plejecenter,« siger social- og omsorgsborgmesteren.

Borgerrepræsentationen har tidligere besluttet at modernisere plejecentret ved at rive eksisterende bygninger ned og etablere et helt nyt plejecenter med cirka 380 almene plejeboliger samt en ny daginstitution. Byggeriet var oprindeligt planlagt til gennemførelse fra 2014 til 2018, men ombygningen er forsinket på grund af politiske diskussioner om lokalplanen.

Kommunen kan i henhold til loven ikke begrænse udlejningen af de midlertidige lejemål til unge og studerende. Borgmesteren forventer dog, at det i høj grad vil være studerende, der søger boligerne:

»Det er som sagt ældreboliger, og derfor relativt små boliger, som nok primært vil tiltrække studerende, og vi har allerede en venteliste på 300 studerende, som det vil være oplagt at tage hånd om som det første«.

Udlejningen til de studerende, der vil skulle betale omkring 3.500 kroner i husleje, vil betyde, at de tomme lejligheder ikke står tomme og koster 20 millioner kroner i tomgangsleje om året, fremgår det af notatet.

Ifølge Ninna Thomsen er det »oplagt« at holde øje med, om andre bygninger, der tidligere har huset plejecentre eller sociale tilbud, kan omdannes til studieboliger.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip