Nu kommer 'den rigtige Mos'

Mustafa Abdellaoue forventer at vise den rigtige version af sig selv frem i OB. En klub med en spillestil, der passer den norske angriber bedre end det var tilfældet i FC København.Mustafa Abdellaoue har allerede scoret sine første fire mål for OB i sin første optræden. I FC København var ekstrem målflittighed i reserveholdskampe mod hold som Horsens' ikke nok til at opnå fast spilletid på førsteholdet.

Men den 25-årige angriber har en klar mission om, at det bliver helt anderledes på lejeopholdet i Odense, end det har været i de to foregående sæsoner hos FCK.

- Jeg skal først og fremmest have glid i min karriere igen og spille noget mere, end jeg fik gjort i FC København, erkender den norske angriber.

Og det er ingen tilfældighed, at OB og Odense blev valget for den tidligere Tippeliga-topscorer.

- Jeg har kendt til OBs interesse tidligere og igen i januar. Det har da helt sikkert betydet noget for mit valg, at jeg føler, at både klubben og træneren har en stor interesse i at hente mig

Allerede inden FCK i 2011 viste interesse for den hurtige angriber og købte ham for omkring syv millioner kroner i januar 2012, havde OB haft spejdere ude efter Abdellaoue. Prisen blev dog for høj for fynboerne i takt med, at Abdellaoue blev topscorer med 17 mål under sit lejeophold i Tromsø i 2011.

Men interessen for Abdellaoue døde aldrig helt i OB, og Mustafa Abdellaoue har gode fornemmelser for, hvordan placeringsevner og næse for dybdeløb passer ind i forhold til de angribere, cheftræner Troels Bech i forvejen råder over.

- Spillestilen i OB passer mig rigtigt godt. Under Ariël Jacobs stod FCK for mere 'posession-spil', mens man i OB er lidt mere direkte, og det passer mig godt som dybdeløber i bagrummet, hvor jeg kan udnytte min hurtighed, forklarer angriberen med de marokkanske rødder.

OB har hidtil i sæsonen været afhængig af spillere fra andet geled som skadede Bashkim Kadrii, Emil Larsen og Rasmus Falk, hvis modstandernes forsvar skulle overrumples. Men med Abdellaoue er der kommet en ny angriber-type i stalden.

- De andre angribere som Darko Bodul og Morten Skoubo passer godt til mig. Det er mere typer, der møder bolden og er gode til at skabe og finde rummet i dybden, så jeg kan blive sendt afsted. Jeg synes allerede, jeg har været godt med i træningskampene, selvom jeg stadig skal lære de andre at kende, siger Abdellaoue.

Kampformen er endnu ikke helt tilbage. Men Abdellaoue forventer ikke, at OB skal vente måneder på at få fuld valuta for investeringen i en lejeaftale og en lejlighed i Odense.

- Jeg synes egentlig min form er ganske fin. Man behøver ikke vente til foråret for at se mig i topform. Jeg forventer at kunne levere inden længe.

Når man taler med Mustafa Abdellaoue taler man dog ikke med den angriber-type, der lever af kække udmeldinger om de præstationer, han vil levere, hvis han endelig får chancen som stamspiller i Superligaen. Men han erkender, at skarpheden fra den første træningskamp mod Horsens' reserver skal bringes med ind i Superligaen, når Troels Bech finder ham klar.

- Jeg har aldrig brugt særlige målsætninger om antallet af mål, jeg skal score. Men selvfølgelig skal jeg levere nok mål, hvis jeg vil være en fast del af OBs hold og få den spilletid, som jeg trænger så meget til.

Mens landsholdspausen har henlagt Superligaen til træning og reserveholdskampe, var Mustafa Abdellaoue igen med fra start i et 0-1-nederlag til Esbjergs reserver i sidste uge, hvor han på trods af flere afbrændere viste, at han er en mand, der kommer frem til mange chancer, selvom OB ikke styrer spillet.

Abdellaoue kan få sin første chance for at vise både FCK og OB, at de ikke tog fejl ved at hente ham, når OB søndag møder pointhungrende Brøndby på udebane.

 

Dagens Gossip