Nu kommer Rejsekort i bybusserne i Kolding

Søndag den 3. marts forsvinder de gamle klippekortautomater.

Du kan stadig bruge dit klippekort i bussen, men du skal købe det på et kortsalgssted. Det vil sige hos 7-eleven på banegården eller hos Føtex. Prisen er den samme på rejsekort og klippekort.

Ikke i regionalbus

Det er nemt at bruge rejsekort, og smart hvis man bruger bybus og tog. Men hvis man typisk skifter mellem bybus og regionalbus, er rejsekort ikke en god idé - endnu. Der går nemlig endnu nogle måneder, før rejsekort også er monteret i regional- og lokalbusserne.

Den 28. februar kommer Sydtrafik til Kolding for at hjælpe kunder, der har brug for en hånd til at bestille et rejsekort. Det foregår på Den sociale borgerservice og Kolding Bibliotek.

0 kr. for et rejsekort

Det koster ikke noget at få et rejsekort personligt. Rejsekort flex koster derimod 50 kroner. Begge kort giver 20 procent rabat, når man rejser inden for ét takstområde uden for myldretiden. Det vil sige 11.00 - 13.00 og 18.00 - 07.00 på hverdage og hele lørdag, søndag og helligdage. Der er tre takstområder i Sydtrafik. Se dem på sydtrafik.dk.

Rejsekort bestilles på www.rejsekort.dk, eller hos Sydtrafik på 7010 4410.

Altid rejseklar med tank-op-aftale

Når du bestiller dit rejsekort, kan du samtidig lave en tank-op- aftale. Så har du altid penge på kortet, og du kan rejse, uden at tænke på billet. Du kan også selv tanke op, efterhånden som du ønsker det. Det gøres på rejsekort.dk eller på en rejsekort-automat på en station.

Meget tilfredse kunder

Sydtrafik har prøvekørt rejsekort i bybusserne i Esbjerg/Fanø, Varde, Ribe og Vejen med 350 kunder siden oktober 2012. En kundeundersøgelse har efterfølgende vist meget stor tilfredshed med det nye billetsystem.

Næste stop Vejle

Efter Kolding kommer turen til bybusserne i Vejle den 7. april. Her gælder det som i Kolding, at man fortsat kan bruge sit klippekort i bybusserne, men ikke længere kan købe det her.

Sydtrafik indfører rejsekort bid for bid i Syd- og Sønderjylland. Rejsekort kan desuden bruges i tog overalt i Danmark og i busser i Nordjylland og på Sjælland, hvor det også kan bruges i metroen.

 

Dagens Gossip