Nu kommer sneen - i hvert fald til jyderne

Pudret hvidt i nyfalden sne står træer og buske flere steder i landet, efter at vejrguderne særligt i Jylland svingede den hvide pensel over landskabet. Og nu er der mere af den vinterlige nedbør på vej, oplyser DMI.

Dog er prognoserne fortsat meget usikre. Både omkring, hvor snevejret vil ramme, og hvor meget sne der vil falde fra skyerne.

- Det ser ud til, at der søndag sidst på eftermiddagen og aftenen er udsigt til sne, men hvor langt østpå det kommer, og hvor meget der kommer, er meget usikkert, fortæller vagthavende meteorolog Lars Henriksen, DMI, til Ritzau.

Noget kunne ifølge Lars Henriksen tyde på, at sjællænderne må kigge langt efter de hvide krystaller fra oven, mens fynboerne måske vil få sne.

- Som det ser ud lige nu, er det nok kun Jylland og muligvis Fyn, som får noget. Og vi er ret sikre på, at det i hvert fald vil blive tørvejr på Bornholm, siger Lars Henriksen.

Meteorologernes vægelsind skyldes, at vejret arter sig en smule usædvanligt, og det levner plads til en del usikkerhed i de modeller, som vejrprofeterne arbejder ud fra.

- Der er et lavtryk, som kommer ned fra en lidt sjov retning langs den norske vestkyst, og det afgørende bliver, hvor langt mod øst det kommer, siger Lars Henriksen.

- Det får både betydning for, hvor meget af landet der får sne, og hvor meget der falder, fortæller han.

Som modellerne ser ud på nuværende tidspunkt, så vil snevejret formentlig give et sted mellem fem og otte centimeter sne, måske lidt mere. Men også det er usikkert.

- Der kan være noget omkring havtemperaturen, som gør, at det får noget ekstra kraft, fortæller Lars Henriksen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip