Nu mindst 48 dræbte efter selvmordsangreb i Irak

Først lød meldingen, at 23 mennesker mistede livet, da en selvmordsbomber sprængte sig selv i luften i nærheden af en gruppe shiamuslimske pilgrimme i Adhamiyah i den nordlige del af hovedstaden Bagdad. Men omkring klokken 23 dansk tid blev det tal opjusteret til mindst 48 dræbte, skriver Reuters på baggrund af oplysninger fra politifolk og lægepersonale.

Ifølge nyhedsbureauet AFP, der har talt med irakiske embedsfolk om angrebet, er der blandede udmeldinger om, hvorvidt der først var en bombeeksplosion, hvorefter en selvmordsbomber sprængte sig selv i luften, eller om der udelukkende var tale om et selvmordsangreb.

Tidligere lørdag forlød det desuden, at to irakiske journalister blev dræbt af bevæbnede mænd i den nordlige by Mosul.

Blandt de øvrige angreb lørdag slog en selvmordsbomber til mod en café i byen Balad nord for Bagdad og dræbte 12 mennesker og sårede 35, oplyste politi og en læge til AFP lørdag.

Den samme café blev også angrebet af en selvmordsbomber i august, hvor 16 mennesker blev dræbt.

Volden er blusset kraftigt op i Irak på det seneste og mange frygter, at det er ved at udvikle sig til en ny omgang intern krig mellem shiamuslimer og sunnimuslimer, der senest toppede i 2006-2007 med tusinder af dræbte til følge.

Ifølge AFP øger den seneste tids vold denne måneds dødstal til 110, mens flere end 4.800 mennesker har mistet livet siden begyndelsen af året.

 

Dagens Gossip