Nu ryger prisen for dame- og herreklip i retten

Det vil nu være op til en domstol at finde ud af, om det er i orden, at det er dyrere for kvinder at blive klippet hos frisøren, end det er for mænd.

Ligebehandlingsnævnet har afgjort, at det er ulovligt, når landets frisører forlanger højere priser for at studse hårlokkerne på kvinder end på mænd. Det er diskrimination.

Det har gjort frisørerne i Danmarks organisation for selvstændige frisører og kosmetikere (Dofk) under Håndværksrådet så vrede, at afgørelsen nu er anket til en domstol.

- Prisvurderingen for en klipning kan blive et mareridt for de danske frisører, hvis Ligebehandlingsnævnets afgørelse kommer til at gælde. Det er en lodret forkert beslutning, siger frisør Connie Mikkelsen - formand for Dofk.

Hun fastslår, at det tager længere tid at klippe kvinders hår end mænds - også selv om mænd også kan være langhårede.

- Der er mere teknik i at klippe kvinder. Vi gøre meget ud af over for frisørerne, at de skal regne en minutpris ud på, hvad det koster at drive deres salon og fastsætte deres priser efter det.

- Det er derfor en slags timepris efter tidsforbrug, der gælder, siger Connie Mikkelsen.

Chefkonsulent og jurist i Håndværksrådet, Jeppe Rosenmejer, slår fast, at Ligebehandlingsnævnets afgørelse nu koster en frisør 2500 kroner i godtgørelse til klageren, selv om klageren ikke var inde i salonen som kunde.

- Det var en kvinde, der ikke var inde i forretningen. Hun klagede over skiltet i vinduet.

- Konsekvensen af hendes klage kan være, at en hel branche skal bruge mange penge på store ændringer i praksis uden, at de overhovedet er blevet hørt, siger Jeppe Rosenmejer med henvisning til, at nævnet ikke hørte frisørerne inden afgørelsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip