Nu står Mathias frem: Tis og æbler fyldte ingenting på jobkursus

TV2 har de i de seneste dage fortalt om job-kurser, hvor kursisterne følte, de spildte deres tid på ting, der ikke havde noget som helst med jobsøgning at gøre. Blandt andet kurset, hvor Louise Benner stod frem og fortalte, hun skulle lytte til æbler og lugte til tis. Men nu påstandene om æbler og tis udfordret af en anden kursist fra selvsamme kursus, skriver TV2.

- Jeg synes ærlig talt, at det er noget af en skævvridning. Det er et af de bedre kurser jeg har været på og den lille spøg med æblet var lagt ind i en af pauserne og var ikke en del af selve oplægget. Det med at kigge på vores tis var svar på et spørgsmål fra en af kursisterne. Det er ærgerligt, at kurset bliver sablet ned på baggrund af noget, der fyldte så lidt. Det var vel fem minutter ud af et forløb på halvanden time, siger Mathias Erlingsson, der er uddannet sociolog.

Han uddyber, at det halvanden time lange oplæg ”Spis Dig Klog” var et frivilligt tilvalgsmodul til et aktiveringskursus fra udbyderen Alecto.

- Det har en betydning, at man er frisk og klar i hovedet, når man skal ud og finde sit drømmejob. Selvfølgelig er det ikke ligeså konkret som at lære at skrive et cv, men det har vi jo lært på de obligatoriske forløb, forklarer Mathias Erlingsson.

Han mener, det hele er taget ud af et sammenhængende forløb, der faktisk fungerede overraskende godt. Derfor er han uenig i, at det bliver udstillet så ensidigt.

 

Dagens Gossip