Nu strømmer amerikanerne til valgstederne

Da klokken slog seks (klokken 12 dansk tid) åbnede valgstederne i USA, så vælgerne kan afgøre, hvem der skal være USA's næste præsident, og hvem der skal sidde i Kongressen.

Og oven i det skal et utal af lokale valg og folkeafstemninger afgøres.

Staterne Virginia og New Hampshire i det østlige USA er de første til at åbne, og over de næste timer bliver dørene lukket op til valgsteder i Hawaii i vest og til Alaska i nord.

Præsident Barack Obama er taget til sin hjemby Chicago for at afvente resultatet.

Det rapporteres, at han skal spille basketball sammen med nogle af sine gamle sportskammerater, mens vælgerne gør sig færdige.

Hans udfordrer til præsidentposten, republikaneren Mitt Romney, har i stedet valgt at fortsætte valgkampen langt ind på valgdagen.

Ifølge hans kampagnestab vil han tale på valgmøder i staterne Ohio og Pennsylvania i et håb om at kunne overtale de sidste ubesluttede vælgere til at støtte ham.

Det opfatter Demokraterne som et udtryk for desperation. At Romney er ved at tabe valget.

Men de republikanske valgstrateger siger, at de ser store chancer for at snyde Obama på målstregen i de to stater.

Op mod 40 millioner har allerede stemt inden tirsdag. Det er i Ohio og Florida sket under kaotiske forhold, som Demokraterne anklager republikanske politikere for at være skyld i.

Folk har måttet stå i kø op til 10 timer for at stemme. Hvis det gentager sig på valgdagen, kan helvede være løs. De to store partier har en hær af advokater klar til at gå til domstolene for at klage.

De første valgsteder lukker klokken 18 (midnat dansk tid), og de store tv-stationer vil måske allerede klokken 3 onsdag morgen dansk tid bebude en vinder i den første vigtige svingstat, hvor opgøret er uhyre tæt mellem Obama og Romney.

Hold øje med staterne Florida og Ohio. De kan give et vigtigt fingerpeg.

 

Dagens Gossip