Nu tager flere unge en uddannelse

Unge begraver i stigende grad øjnene i faglitteratur på landets videregående uddannelse.

Helt nye tal viser, at flere læser videre efter folkeskolen. Tallene, som Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser offentliggør i morgen viser, at 92 procent af 2011-årgangen står til at gennemføre en ungdomsuddannelse, skriver dr.dk.

Det er én procent mere end i 2010 og tæt på politikernes målsætning om, at 95 procent af en ungdomsårgang i 2015 skal have en ungdomsuddannelse.

Endnu bedre ser det ud for de universitetsstuderende. Her står 59 procent af 2011-årgangen til at få et eksamensbevis holdt oppe imod den politiske målsætning om, at 60 procent af en årgang skal have en universitetsuddannelse i 2020.

For de videregående uddannelser, er målet allerede nået, eftersom 27 procent står til at få en videregående uddannelse i forhold til målet, som er 25 procent af en ungdomsårgang.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er glad for tallene, men ser alligevel ingen grund til at læne sig tilbage og nyde det.

- Jeg hæfter mig ved, at vi med rekordfart har nået et meget højt niveau, men også at udfordringen består, fordi der bliver flere unge i de kommende år, og vi derfor skal sørge for at holde dem til ilden, også selvom der kommer lidt mere gang i arbejdsmarkedet igen, siger Morten Østergaard til DR Nyheder.

På Frederiksberg Tekniske Gymnasium giver eleverne udtryk for, at praktisk undervisning gør det mere spændende at tage en uddannelse. Rektor på gymnasiet Per Munkholm så gerne en endnu bredere palet af tilbud for at få de sidste unge med på uddannelsesvognen.

- Det er fint nok, at vi har en høj målsætning - men vi har jo ikke lavet noget om i systemet, for at tilnærme os de unge - tværtimod er det de unge, der skal tilpasse sig systemet, siger Per Munkholm til DR Nyheder.

Den forventede demografiske udvikling betyder, at der kommer flere unge, og der skal derfor optages mindst 4.500 yderligere på de videregående uddannelser i 2020 i forhold til i 2012, hvis 60 procent-målsætningen skal indfries i 2020.

Kilde: DR

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip