Nu tror flere danskere på højere huspriser

Danskernes tro på en bedring af boligmarkedet er stigende. Ifølge Nykredits indikator, den såkaldte Huspristillid, så er andelen af danskere, der forventer højere eller meget højere huspriser, steget fra 26 til 45 procent på et halvt år.

Samtidig er pessimisterne, der forventer faldende priser, halveret fra 20 til 10 procent.

Udviklingen kommer i kølvandet på en række nøgletal, der tyder på økonomisk morgengry. Både den generelle forbrugertillid og detail- og dankortomsætningen peger opad, og de faktiske huspriser er også på vej op - dog med store geografiske forskelle, der viser de største stigninger i prisen på lejligheder i København.

I maj steg huspriserne for hele landet  for femte måned i træk, og over det seneste år er de steget med 3,9 procent.

Konkret viser Nykredits indeks over danskernes forventninger til husprisudviklingen over de kommende år en stigning fra 14,1 i juli til 17,6 i august, og det er det højeste niveau, siden Nykredit begyndte at indsamle statistikken i midten af 2007.

Tilbage i maj lå indekset på 5,3.

Fremgangen kan ud over de positive nøgletal også hænge sammen med den fortsat meget lave rente. Netop Nykredit er ved at refinansiere flekslån med virkning fra 1. oktober, og de foreløbige obligationssalg tyder på en F1-rente på 0,5 - kun en smule over de nuværende 0,38 procent.

Hvis resultatet holder stik, vil det give en nettoydelse på ca. 3.200 kroner om måneden for et lån med afdrag og under 650 kroner om måneden uden afdrag for hver lånte million kroner.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip