Nu vil Coop drive bank

Skrevet af Elo Christoffersen

19/04/2013
Danmarks største dagligvarekoncern, Coop, er nemlig langt i planerne om at starte bankdrift i Danmark. Det viser en omfattende fortrolig forretningsplan om projektet, som Berlingske Business i dag kan afsløre indholdet af. Coop Bank, som navnet bliver, skal udbyde helt simple bankprodukter som opsparingskonto i netbank til den skare af kunder, der ifølge Coop, er stærkt utilfredse med de eksisterende banker, og som efterlyser en gennemsigtig bank. Lanceringen af Coop Bank handler for detailkoncernen først og fremmest om at øge forretningsomfanget og salget i butikkerne, og forudgående analyser viser ifølge Coop, at forbrugerne er særdeles interesserede i projektet. Coop regner selv med at nå 234.000 kunder i løbet af ti år, og det måske ikke helt hen i skoven, vurderer bankekspert John Norden fra Mybanker.dk »Der er et kæmpe hul nu, og Coop kan få en flyvende start, hvis de er hurtigt nok ude,« siger han. Coop konstaterer, at det kræver en stor indsats at flytte kunderne, men supermarkedskæden mener at have troværdigheden, kanalerne og kunderelationen til det. »Vælger vi at åbne en bank, skal vi gøre det med stor styrke og selvtillid, så vi viser, at vi vil det og har kompetencen og musklerne,« skriver Coops bestyrelse med formand Lasse Bolander i forretningsplanen. Af det særdeles informative materiale fremgår også Coops forventninger til udviklingen i banken. Blandt andet forventer Coop at tabe 50 millioner kroner på banken det første år, men over en tiårig periode skulle et være vendt til et overskud på 27 millioner kroner. Et væsentligt argument for at vælge Coop Bank skal netop være attraktive vilkår, og supermarkedskædens skøn viser, at en gennemsnitsfamilie årligt vil kunne spare mellem 500-2000 kr. ved at være kunde i Coop Bank sammenlignet med de mest gængse alternativer. Coop præsenterer planen for banken lørdag på Landsrådsmødet i Middelfart. Coop har ikke ønsket at kommentere planerne, før de er vedtaget.

Mest læste i dag

Danmarks største dagligvarekoncern, Coop, er nemlig langt i planerne om at starte bankdrift i Danmark. Det viser en omfattende fortrolig forretningsplan om projektet, som Berlingske Business i dag kan afsløre indholdet af.

Coop Bank, som navnet bliver, skal udbyde helt simple bankprodukter som opsparingskonto i netbank til den skare af kunder, der ifølge Coop, er stærkt utilfredse med de eksisterende banker, og som efterlyser en gennemsigtig bank.

Lanceringen af Coop Bank handler for detailkoncernen først og fremmest om at øge forretningsomfanget og salget i butikkerne, og forudgående analyser viser ifølge Coop, at forbrugerne er særdeles interesserede i projektet. Coop regner selv med at nå 234.000 kunder i løbet af ti år, og det måske ikke helt hen i skoven, vurderer bankekspert John Norden fra Mybanker.dk

»Der er et kæmpe hul nu, og Coop kan få en flyvende start, hvis de er hurtigt nok ude,« siger han.

Coop konstaterer, at det kræver en stor indsats at flytte kunderne, men supermarkedskæden mener at have troværdigheden, kanalerne og kunderelationen til det.

»Vælger vi at åbne en bank, skal vi gøre det med stor styrke og selvtillid, så vi viser, at vi vil det og har kompetencen og musklerne,« skriver Coops bestyrelse med formand Lasse Bolander i forretningsplanen.

Af det særdeles informative materiale fremgår også Coops forventninger til udviklingen i banken. Blandt andet forventer Coop at tabe 50 millioner kroner på banken det første år, men over en tiårig periode skulle et være vendt til et overskud på 27 millioner kroner.

Et væsentligt argument for at vælge Coop Bank skal netop være attraktive vilkår, og supermarkedskædens skøn viser, at en gennemsnitsfamilie årligt vil kunne spare mellem 500-2000 kr. ved at være kunde i Coop Bank sammenlignet med de mest gængse alternativer. Coop præsenterer planen for banken lørdag på Landsrådsmødet i Middelfart. Coop har ikke ønsket at kommentere planerne, før de er vedtaget.