Nu vil Mærsk skrue op for oliehanerne

I dag producerer Mærsk-koncernens olieselskab Maersk Oil 265.000 tønder olie om dagen. Dette tal skal frem mod år 2020 stige til 400.000 tønder olie.

Tirsdag fremlagde Mærsk planerne for, hvordan man vil øge produktionen.

Fire udviklingsprojekter, der allerede har fået grønt lys, skal give 58.000 tønder om dagen - med olieproduktion sat i gang mellem nu og 2014.

Dertil kommer projekter, som man venter at godkende fremover, og som skal sikre yderligere 160.000 tønder daglig produktion.

- Vores efterforskningsaktiviteter har været vellykkede, og vi vil i de kommende år investere betydeligt i at udvikle fundene, siger Nils Smedegaard Andersen, koncernchef i A.P. Møller-Mærsk.

- Vi har både den finansielle styrke, evnerne og erfaring med at udføre projekter, som skal til for at nå op på de 400.000 tønder om dagen, siger Mærsk-chefen.

Investeringerne i at udvikle felterne vil stige fra nu ca. fem til 15 milliarder kroner årligt til mellem 15 og 25 milliarder kroner om året fremover.

Samtidig med at nye projekter øger produktionen, må Mærsk-selskabet dog også acceptere, at eksisterende oliefelter vil være inde i en naturlig tilbagegang i olieproduktion.

Nils Smedegaard Andersen understreger, at efterforskningen efter nye felter vil forblive høj for at kunne fastholde den højere produktion fremadrettet.

Maersk Oil fremlagde tirsdag tal for selskabets oliereserver.

Ved udgangen af 2011 lå de bekræftede reserver på 443 milliarder tønder olieækvivalenter. Bekræftede og sandsynlige ressourcer ligger på 1384 milliarder tønder.

Tallet for oliereserverne er muligvis en skuffelse for markedet. Aktiekursen i A.P. Møller-Mærsk faldt i hvert fald tirsdag.

Der var usikkerhed om årsagen, men en aktiehandler mener ifølge Ritzau Finans, at det skyldes, at tallet for nuværende oliereserver er langt lavere end ventet.

 

Dagens Gossip