Nu vil McLaren hjælpe Magnussen ind i formel 1

Kevin Magnussens ønske om at køre formel 1 i den kommende sæson, rykkede i går et stort stykke tættere på at gå i opfyldelse.

I hvert fald erklærer McLarens teamchef Martin Whitmarsh, at McLaren nu aktivt vil gå ind i jagten på at sikre Kevin Magnussen en fast plads hos et team i motorsportens kongeklasse i næste sæson.

- Ja, det er helt klart noget, vi arbejder på. Og vi tilbød faktisk Kevin til Force India (ved Young driver-testen, red.), og de ville gerne lade ham køre for dem, siger Martin Whitmarsh ifølge mediet Autosport.

Sådan endte det alligevel ikke, fordi Force India ændrede sine planer i sidste øjeblik, og i stedet kørte Kevin Magnussen en testdag hos McLaren.

Løftet til Kevin Magnussen er helt nye toner fra top-bossen hos McLaren.

Det er nemlig første gang, at McLaren offentligt vil udtale sig konkret og i så positive vendinger om den 20-årige danskers formel 1-chance i næste sæson.

Ellers har meldingerne været langt mere tilbageholdende, hvor det store engelske racerteam blot har villet se tiden an og efter sæsonen evaluere Kevin Magnussens sæson i løbsserien Formel Renault World Series 3,5.

Her fører Kevin Magnussen i øjeblikket mesterskabet solidt foran belgieren Stoffel Vandoorne på andenpladsen.

Martin Whitmarsh siger samtidig, at McLaren med sikkerhed vil forsøge at placere Kevin Magnussen i et andet team og derved give ham løbserfaring den vej igennem. 

- Der er et kæmpe pres og forventninger til en McLaren-kører. Jeg ved, at vi har haft afvigelser, men generelt har vi ikke 'rookies' i vores biler, og vi skal derfor forsøge at udvikle vores kørere i et længere perspektiv, siger han.  

Her kunne et nærliggende bud være selvfølgelig være Force India-teamet, som samarbejder med McLaren. Men også Marussia-teamet nævnes af mediet som en kandidat til Kevin Magnussen.

Dermed tegner sig et billede af, at McLaren med sikkerhed vil køre videre i sæsonen 2014 med sine nuværende kørere Jenson Button og Sergio Perez.

Meldingen fra McLaren kommer ikke som den store overraskelse for Kevin Magnussens bagland.

BT har været i kontakt med Kevin Magnussens manager Dorte Riis Madsen.

Og på spørgsmålet om, hvad hendes reaktion er på, at McLaren nu aktivt vil deltage i danskerens jagt på et formel 1-sæde i 2014, siger hun følgende.

- Det overrasker mig ikke, hvis de vil det.

Dorte Riis Madsen ønsker ikke at tilføje mere på nuværende tidspunkt.

Det er dog ingen hemmelighed, at Kevin Magnussen går benhårdt efter et fast sæde i formel 1 i næste sæson. Og ved den årlige formel 1-test for unge formel 1-talenter i denne måned, imponerede danskeren stort ved at sætte testdagens hurtigste omgangstid.

 

Dagens Gossip