Nu vil UEFA også have et vinter-VM i Qatar

UEFA bakker nu officielt op om FIFAs forslag om at rykke den stærkt omtalte VM-slutrunde i Qatar i 2022 til vintermånederne, det fortæller Jim Boyce, der er vicepræsident i FIFA.

De 54 medlemslande i UEFA har efter et møde i Kroatien i dag valgt at bakke FIFA op om at flytte VM i fodbold til vintermånederne. Det skyldes, at klimaet i Qatar om sommeren kan være for barsk til at spille fodbold i med temperaturer over 50 grader. Opbakningen sker til trods for, at det vil have store konsekvenser for afviklingen af alle de store europæiske ligaer.

- Der er kommet det ud af mødet, at de europæiske lande er blevet enige om, at man ikke kan spille fodbold i Qatar om sommeren, hvilket jeg er helt enig i. Men de ikke vil endnu ikke have, at FIFA fastlægger, hvornår på året VM skal spilles.

- Der er stadig ni år til, og folk mener, at FIFA burde sætte sig ned med storaktionærerne i klubberne og finde på en løsning, som minimerer forstyrrelserne i det nationale ligaer, siger Boyce ifølge BBC.

Også FIFPro, den internationale spillerforening, er fortaler for en vinterafvikling af VM. Man frygter, at de høje sommertemperaturer vil være til fare for spillerne.

- FIFPro er meget opmærksomme på, at der er en reél fare ved at spille fodbold i ekstrem varme. Medicinske og videnskabelige eksperter er enige om, at det er hazardspil med spillernes helbred at spille i så varme forhold.

- Professionelle fodboldspillere er arbejdere, som er omfattet af loven. Derfor skal fodboldautoriteter som FIFA beskytte spillernes helbred, når de arbejder, skriver FIFPro på foreningens hjemmeside.

Siden Qatar blev udnævnt som vært, har debatten raset overalt i fodboldens verden.

FIFA og andre interessenter mødes i starten af oktober i Zürich. Her ventes den endelige beslutning om at flytte VM fra sommer til vinter at blive taget.

 

Dagens Gossip