Nul dækning: Tusindvis af danske turister uden mobilforbindelse

Et brud på et internationalt fiberkabel giver i øjeblikket tusindvis af danskere i Sydeuropa grå hår i hovedet, skriver bt.dk.

Lørdag og søndag er danskere på de sydeuropæiske breddegrader nemlig ude af stand til at bruge deres mobiltelefoner, der hverken kan ringe, modtage opkald, sende SMSer eller anvende data. Det oplyser landets største teleselskab, TDC.

Kunder hos blandt andre 3, Telenor, CBB og Telmore oplever samme problemer.

»Problemet ligger hos den international underleverandør Ibasis, der distribuerer trafik i mobilnettet videre. I øjeblikket har folk problemer med at koble på mobilnettet i blandt andet Frankrig,« siger kommunikationsrådgiver Povl Damstedt Rasmussen fra TDC, der oplyser, at det ikke er alle kunder, der er berørt, selv om de befinder sig i et af de ramte lande.

Det er i øjeblikket mobilkunder i Tyskland, Frankrig, Spanien og Portugal, der oplever døde mobiltelefoner, og nedbruddet skyldes med al sandsynlighed den store belastning, der i øjeblikket er på mobilnettet i Sydeuropa.

Problemerne skulle flere steder være løst lørdag omkring midnat, men søndag er der ifølge de store selskabers Facebook-sider fortsat mange kunder, der ikke har forbindelse. Der arbejdes på højtryk på at løse problemerne, oplyser TDC.

»Men der er desværre ikke andet at gøre end at vente. For os her i Danmark er der ikke så meget at gøre, da det bliver håndteret internationalt,« siger Povl Damstedt Rasmussen til bt.dk.

Da det ikke er alle mobilkunder, der er berørt af nedbruddet, kan man have held til at få hul igennem ved at genstarte telefonen. Men da der i øjeblikket er så mange i samme vanskeligheder, er der opstået flaskehals.

»Man kan også forsøge manuelt at skifte mobilnetværk på telefonen, men da så mange mennesker i øjeblikket bakser med det samme, vil det sandsynligvis ikke hjælpe så meget,« siger Povl Damstedt Rasmussen.

Flere teleselskaber holder på deres Facebook-sider kunderne opdateret om problemerne. På selskabernes egne hjemmesider kan man desuden følge med i driftsinfo, der opdateres løbende.

Problemet berører i øvrigt også den lokale befolkning og andre udenlandske gæster i de pågældende lande.

 

Dagens Gossip