Ny 112-app kan redde liv

08/04/2013 16:45

Ann Katrine Warren

Nyheder
Danmark har fået en officiel 112-app, som kan komme til at spille en afgørende rolle, når man ringer efter hjælp. App'en kan oplyse, hvor man er ved hjælp af GPS. Det kan i sidste ende redde menneskeliv, hvis man har brug for hjælp og ikke ved, hvor man er. - Vi har her fået en 112-app, som gør en forskel i hverdagen for os alle sammen. Det er et bevis på, at der opstår synergi, når offentlige og private virksomheder går i tæt dialog helt fra idé til lancering af et produkt. I bedste fald vil app'en redde menneskeliv, siger miljøminister Ida Auken. Når man aktiverer app'en, kalder den op til alarmcentralen. Samtidig sender 112-app'en mobilens GPS-koordinater afsted. På den måde kan alarmcentralen se, hvorfra opkaldet kommer og sende hjælpen af sted med det samme. Cirka tre ud af fire opkald til alarm 112 sker i dag fra en mobiltelefon, og over halvdelen af mobiltelefonerne i Danmark er smartphones med en indbygget GPS, der kan oplyse, hvor du står. Det er disse nye teknologiske muligheder, der tages i brug i 112 app'en. - Det bliver en meget stor hjælp for alarmcentralen at få en præcis stedangivelse overført samtidig med samtalen. Vi håber derfor, at alle vil downloade 112 app'en til deres smartphone, siger Steen Herlev Larsen, leder af 112-sekretariatet hos Rigspolitiet. 112-app'en er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen, Geodatastyrelsen og Intergraph og finansieret af TrygFonden.

Mest læste i dag

Danmark har fået en officiel 112-app, som kan komme til at spille en afgørende rolle, når man ringer efter hjælp. App'en kan oplyse, hvor man er ved hjælp af GPS. Det kan i sidste ende redde menneskeliv, hvis man har brug for hjælp og ikke ved, hvor man er.

- Vi har her fået en 112-app, som gør en forskel i hverdagen for os alle sammen. Det er et bevis på, at der opstår synergi, når offentlige og private virksomheder går i tæt dialog helt fra idé til lancering af et produkt. I bedste fald vil app'en redde menneskeliv, siger miljøminister Ida Auken.

Når man aktiverer app'en, kalder den op til alarmcentralen. Samtidig sender 112-app'en mobilens GPS-koordinater afsted. På den måde kan alarmcentralen se, hvorfra opkaldet kommer og sende hjælpen af sted med det samme.

Cirka tre ud af fire opkald til alarm 112 sker i dag fra en mobiltelefon, og over halvdelen af mobiltelefonerne i Danmark er smartphones med en indbygget GPS, der kan oplyse, hvor du står. Det er disse nye teknologiske muligheder, der tages i brug i 112 app'en.

- Det bliver en meget stor hjælp for alarmcentralen at få en præcis stedangivelse overført samtidig med samtalen. Vi håber derfor, at alle vil downloade 112 app'en til deres smartphone, siger Steen Herlev Larsen, leder af 112-sekretariatet hos Rigspolitiet.

112-app'en er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen, Geodatastyrelsen og Intergraph og finansieret af TrygFonden.