Ny app hjælper danskere, der drikker for meget

Et glas vin eller to til aftensmaden, drinks i weekenden og en enkelt øl i ny og næ skader vel ikke? Sådan tænker mange danskere i alle aldre. Men hvor meget skal man drikke, før man befinder sig i risikozonen? En ny app, aom har fået navnet Aplan, gør det muligt at teste sit eget alkoholforbrug, og se, om man er ude på et skråplan.

- Mange danskere har slet ikke overblik over, hvor mange genstande de rent faktisk indtager i løbet af en uge. Og den generelle opfattelse er, at hvis man passer sin skole, sit arbejde og har en normal hverdag med familie og venner, så kan man da ikke have et alkoholproblem. Men det kan være svært at vide, hvornår man passerer grænsen mellem almindeligt og overdrevent alkoholforbrug, sigeroverlæge i psykiatri og misbrugsekspert, Henrik Rindom.

Med Aplan kan man teste sig selv og få overblik over, hvor meget man drikker - og dermed svar på, om man befinder sig i risikozonen.

- Aplan kan give et praj om, om man drikker for meget. Testen kan være et godt udgangspunkt til at få gjort noget ved de dårlige vaner, som ofte bliver lagt i ungdomsårene. App’en henvender sig altså ikke bare til den alkoholafhængige, men fx også til festglade unge, som er på vej ind i en ond cirkel. Ud over testen indeholder Aplan værktøjer og støttefunktioner, som giver overblik, og som kan anvendes som en del af alkoholbehandlingen. Man kan bl.a. registrere sin trang til alkohol og få indblik i risikosituationer. Man kan også udvikle små tekster og lyd- eller videoklip fx af én, man holder af, som kan hjælpe én til at lade være med at drikke, siger Henrik Rindom.

 

Dagens Gossip