Ny »Doctor Who«-stjerne præsenteret

En skotsk skuespiller med en Oscar hjemme på kaminhylden bliver den nye stjerne i »Doctor Who«.

Han hedder Peter Capaldi og BBC præsenterede ham på direkte TV i aftes. Science fiction-serien er en 50 år gammel institution i britisk populærkultur og Capaldi bliver den 12. skuespiller, som skal løfte opgaven.

Den 55-årige skuespiller overtager rollen efter den 25 år yngre Matt Smith, som takker af, når han er færdig med at indspille et specielt juleafsnit af kultserien. BBC omgav navnet på Smiths afløser med ligeså meget hemmelighedskræmmeri, som var det navnet på en ny tronarving.

De britiske bookmakere kunne da også melde om næsten ligeså så stor spillelyst på den nye tidsrejsende eventyrer, som de oplevede på prins William og hertuginde Catherines nyfødte søn.

Capaldi var favorit den konstante favorit i et felt, hvor konkurrenterne talte Ben Daniels, Rory Kinnear, Idris Elba og Helen Mirren Og BBC røbede intet. Her omtalte de ansatte skuespilleren som Houdini.

Den nyslåede Doktor Who modtog sin Oscar i 1995 for kortfilmen »Franz Kafka’s It’s a Wonderful Life«. De danske TV-seere vil dog snarere kende ham fra serier som »Kiminalkommissær Foyle«, »Højt spin«, »Cold Blood« og »Sagen genåbnet«.

I biografen er Capaldi aktuel sammen med Brad Pitt i actioneventyret »World War Z«. »Doctor Who« sendes herhjemme på DR3, men det bliver briterne, som først får den nye helt at se. De møder ham på skærmen juledag.

 

Dagens Gossip