Ny dokumentar om det forsvundne fly MH370

Mystikken, der har omgivet fly MH 370s forsvinden, har været på alles læber den seneste måned, og der har været spekuleret ivrigt over, hvordan en forsvinden som denne har kunnet lade sig gøre.

"Flight 370: The missing links" spørger en række eksperter inden for flyindustrien, hvordan det er muligt at miste forbindelsen til et fly i dagens højteknologiske samfund. Og vel at mærke et fly, der rent teknisk var af højeste kavalitet, havde 239 passagerer og et helt mandskab ombord.

Discovery-programmet undersøger de skrøbeligheder, der tilsyneladende stadig findes inden for moderne aviation. For ved vi egentlig nok om flysikkerhed, når en tragisk begivenhed som denne kan finde sted?

Dokumentaren koncentrerer efterforskningen omkring syv såkaldte “missing links”: Security-systememet i lufthavnen, kontrol af lufttrafikken, kommunikationssystemet ombord på flyet, mekaniske fejl, sporing af et fly (både via radar og satellit), internationalt samarbejde og sidst men ikke mindst den sorte boks.

Tom Gorham, Executive Producer for Discovery Networks International, fortæller:

- Mystikken omkring fly MH370s forsvinden minder os på tragisk vis om, at teknologi i høj grad kan fejle. Dokumentaren gør brug af eksperter inden for aviation, satellit og sporingssystemer, der vil gøre os klogere på, hvordan flyet kunne forsvinde. Der vil i høj grad være fokus på de nuværende fejl, der er at finde i det økosystem, der præger den moderne, internationale luftfart.

Fly MH370s forsvinden har udfordret alt det, vi umiddelbart ved om moderne aviationsteknologi. Dokumentaren afslører en række fakta, som enhver flypassager bør vide, og den løfter samtidig sløret for noget af den teknologi, der bliver udviklet netop nu. Teknologi, der skal forhindre, at lignende begivenheder kan finde sted igen fremover.

"Flight 370: The missing links" har premiere på Discovery Channel søndag den 13. april klokken 22.

 

Dagens Gossip