Ny dyreart bliver opkaldt efter rockstjerne

Ozzy Osbourne er nu også navnet på en nyopdaget løvfrø, der er fundet af et forskerhold i Amazonas regnskov.

Frøen har et karakteristisk flagermuslignende skrig, og det er grunden til, at rockmusikeren Ozzy Osbourne har lagt navn til det lille to centimeter lange kvækkende dyr. Det fortæller forskeren Pedro Peloso, som står i spidsen for holdet, der opdagede den nye frøart tilbage i 2009.

- Jeg havde aldrig i mit liv som forsker hørt noget lignende. Frøens skrigelyde fik os til at tale om, at vi alle var fans af Ozzy Osbourne og hans band, Black Sabbath, siger Peloso i det videnskabelige tidsskrift Zootaxa ifølge IFLScience.

I 1981 blev Ozzy Osbourne lagt for had af dyreelskere verden over, da han under en koncert med Black Sabbath bed hovedet af en flagermus midt på scenen. Alligevel har forskerholdet bid al skam i sig og navngivet den flagermusskrigende frø efter den legendariske musiker.

Den bizarre hyldest fik straks farmand-Ozzys datter, tv-værten Kelly Osbourne, til at juble over navngivningen:

- Du ved, du har nået toppen, når du får en helt ny frøart opkaldt efter dig. Tillykke far, skrev Osbournes 30-årige datter efterfølgende på sin Twitterkonto.

Også skuespillerne Kate Winslet og Johnny Depp, præsident Barack Obama samt diktatoren Adolf Hitler er blandt de adskillige kendte mennesker, der har lagt navn til nyfundne dyrearter.

Newspaq

 

Dagens Gossip