Ny fødevaregigant finder hestekød i lasagne

Den galopperende hestekøds-skandale rammer nu nogle af de allerstørste firmaer i madindustrien.

Den internationale fødevaregigant Nestlé blæser også til retræte og trækker frosne pastaretter tilbage fra butikker i Italien og Spanien, skriver Financial Times.

Det sker efter biologiske test, der har påvist heste-dna på over én procent i retterne "Buitoni Beef Ravioli" og "Beef Tortellini". Det samme gælder en frossen lasagne-ret til cateringbranchen, lyder det.

Det schweiziske Nestlé, verdens største fødevarekoncern, har orienteret myndighederne om fundet af hestekødet, som kommer fra den tyske leverandør H.J. Schypke.

Men herfra peger pilen videre på JBS Toledo, som er en del af et meget stort brasiliansk foretagende, der producerer kød.

At Nestlé og JBS nu trækkes ind i den store, europæiske hestekøds-skandale sker efter, at supermarkedskæden Lidl også har fundet spor af kød fra heste i pasta-færdigretten "Combino Penne Bolognese" fra producenten Copack, som sælges i Danmark.

Den er nu blevet fjernet fra hylderne i butikkerne, oplyser kæden i en pressemeddelelse mandag aften.

- Det er meget beklageligt og en ærgerlig sag. Specielt over for forbrugerne, siger kommunikationsansvarlig for Lidl Danmark, Rikke Brandes, til Ritzau.

- Det er selvfølgelig stadig vigtigt at sige, at der ikke er nogen sundhedsskadelig risiko ved det. Men samtidig skal det, der står på pakken, selvfølgelig svare til det, der er i produktet, tilføjer hun.

Lidl oplyser, at de har fulgt de sidste ugers mediedækning og debat om hestekød i madvarer, og derfor indledte kæden allerede i sidste uge analyser af deres oksekødsprodukter.

Der er også fundet spor af hestekød i nogle af Lidls varer i Tyskland, Sverige og Finland.

I sidste uge måtte De Samvirkende Købmænd trække lasagner fra den franske producent Comigel tilbage, som har været solgt i Danmark. Også på grund af hestekød.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip