Ny folkeskole: Engelsk allerede fra 1. klasse

Danske skolebørn skal allerede fra 1. klasse begynde at lære verdenssproget engelsk.

Det mener statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som for første gang fortæller om indholdet af regeringens nye skolereform, skriver Berlingske.

Tirsdag ventes statsministeren at præsentere det nye folkeskoleudspil, og ud over engelsk tidligt i skoleforløbet, så vil regeringen også have børnene til at blive længere på skolebænken.

- Ledetråden er, at vi tror, at børnene bliver dygtigere, hvis de tilbringer mere tid med lærerne, og hvis de får en mere sammenhængende skoledag, siger Helle Thorning-Schmidt (S) til Berlingske.

- Vi vil gerne have, at eleverne kommer i gang med engelsk allerede fra 1. og 2. klasse, tilføjer hun.

Eleverne fra 4. til 9. klasse vil desuden også få en ekstra lektion om ugen i både dansk og matematik, skriver avisen.

Regeringen vil indføre "aktivitetstimer", hvor børnene skal suge viden til sig gennem bevægelse og temaforløb. I de mindste klasser bliver det 13 timer om ugen, mens de ældre elever får fem til 10 timer.

Forklaringen er, at der i hver klasse er tre til fire børn, som hverken kan læse eller skrive godt nok til, at de kan gennemføre en ungdomsuddannelse.

Det er en udfordring, "som skriger på os", lyder det fra statsministeren, som vil afsætte flere milliarder til skoleprojektet.

Kernen i folkeskolereformen er, at lærerne skal bruge mere tid på undervisning fremfor forberedelse. Det har fået Danmarks Lærerforening op af stolene, men oppositionspartiet Venstre støtter derimod statsministeren, skriver Berlingske.

Ændringerne i folkeskolen betyder, at eleverne får 800 ekstra undervisningstimer over et helt skoleforløb i forhold til i dag.

- Det er en vigtig og jordnær reform af folkeskolen, som bygger på sund fornuft fremfor ideologi, lyder vurderingen fra Niels Egelund, professor i pædagogik på Aarhus Universitet, til Berlingske.

- Nu tager man fat på at sikre mere tid til undervisning, og det er ikke sket tidligere, selv om vi ligger lavt i forhold til andre lande, tilføjer han.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip