Ny forskning: Din iPad kan være livsfarlig

Personer med hjerteproblemer bør være forsigtige i deres omgang med deres iPad, som kan skabe forstyrrelser for pacemakere og i værste fald koste liv.

De 30 små magneter, som findes i en iPad 2, kan i visse tilfælde sætte pacemakere i stå, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Opdagelsen er gjort af den bare 14-årige pige Gianna Chien, der har gennemført et skoleprojekt, hvor hun undersøgte, hvordan nærkontakt med de populære tablets påvirker hjerterytmen hos personer med indopererede pacemakere.

Af de 26 personer med pacemaker, som hun undersøgte, blev pacemakeren påvirket af magnetismen fra en iPad 2 i 30 procent af tilfældene.

- Hvis en person falder i søvn med en iPad 2 på brystet, kan magneterne sætte pacemakeren ud af funktion, siger den 14-årige pige.

- Jeg tror ikke, særlig mange kender til den risiko, tilføjer Chien, der er elev på "Johns Hopkins University's Center for Talented Youth" i Baltimore.

Den kvikke pige har angiveligt ikke været helt alene om at udtænke forsøget, idet hendes far, Walter Chien, er doktor og ekspert i hjertets elektrofysiologi, skriver Bloomberg.

Chiens undersøgelse har vakt stor opsigt i forskermiljøer, og organisationen "Hearty Rythm Society" har sågar inviteret hende til sin konference i Denver, hvor hun skal præsentere sin opdagelse foran 8000 læger.

- Det er en værdifuld advarsel til personer med pacemaker, siger John Day, der leder hjerteafdelingen på "Intermountain Medical Center" i Murray.

- Pacemaker-patienter kan fortsat købe Apple-produkter, men de bør ikke lægge dem på brystet, siger Day.

Apple har endnu ikke kommenteret Chiens undersøgelse, men henviser til iPad-brugsvejledningen, hvor der står, at personer med pacemaker bør sørge for at holde det elektroniske apparat mindst 15 centimeter fra kroppen.

/ritzau/NTB

 

 

Dagens Gossip