Ny historisk musical om Fregatten Jylland

Som optakt til 150-året for krigsafslutningen i 1864 vil danske skoleklasser, teatergængere og andre kultur-interesserede få en enestående mulighed for at koble viden om 1864 med en musikteateroplevelse af høj kvalitet.

Det sker, når musicalen om Fregatten Jylland, krigs- og kongeskib, besøger 20 danske købstæder i efteråret 2013 med Stig Rossen, Ole Thestrup og Pernille Schrøder i spidsen for det store ensemble med 30 medvirkende på og bag scenen.


Bag 'Fregatten Jylland' står et nyt dansk teaterselskab, Dansk Musikteater, anført af komponist Kim Sørensen.

Museumsfolk supplerer historien

Der bliver tale om en sand kulturkaravane. Musicalens store turnehold får nemlig selskab af medarbejdere fra Fregatten Jylland Museet, der står klar til at fortælle historier om det gamle kulturklenodie og om 1864.

Det gamle krigsskib, Fregatten Jylland, spillede en afgørende rolle ved Slaget Ved Helgoland i 1864. Her vandt Fregatten en hård ildkamp med den preussiske fregat, Schwarzenberg, og sikrede Danmarks sejr.

Frie kunstneriske vinkler på historien

Musicalen beskriver autentiske aspekter ved Fregathistorien, for eksempel beretningen om det unge par, søløjtnanten Hans Christian og hans pige, Anine, der venter på sin kæreste i kvistlejligheden i København mens slaget står ved Helgoland.

Men naturligvis har kunstnerne bag også anlagt frie kunstneriske vinkler på historien. Således møder vi både torvekoner i Nyboder, købmænd og krejlere på land og til søs, foruden søulke, sirener, matroser og officerer.

Et farverigt persongalleri fortolker de skønne melodier og heftige rytmer sammen med et levende orkester.

Musicalens manuskript er skrevet af forfatteren Thomas Høg, der sammen med komponisten Kim Sørensen har skabt musicalsucces’er som Atlantis, Peter Sabroe, Den Blå Karrusel, Egtved Pigen samt Lyset over Skagen. Desuden er også Anders Barfoed komponist på forestillingen.

Præmiere i Aarhus
'Fregatten Jylland' har premiere den 19. september 2013 i Musikhuset Aarhus og billetter kan købes via de respektive spillesteder eller via Billetnet.dk og Billetlugen.dk.
Læs mere på www.fregatten-musical.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip