Ny hjemmeside skal skabe orden i danskernes adresser

Hver eneste dag kommer der i gennemsnit to nye veje i Danmark og omkring 200 nye adresser. En ny hjemmeside, som Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter står bag, vil sørge for, at alle kan tilgå en opdateret database med adresser.

»Adressesystemet er en vigtig del af vores infrastruktur. Jeg er meget tilfreds med, at vi nu kan tilbyde et godt værktøj til alle, der har brug for præcise oplysninger om adresser,« siger minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S).

Ud over alle vejnavne viser hjemmesiden danmarksadresser.dk GPS-koordinater for de enkelte adresser. Hjemmesiden er både tænkt som en hjælp til borgere, men også til virksomheder, der tidligere har skullet betale for adressedata. Næsten 80 procent af alle digitale løsninger i samfundet, baserer sig på adressedata, oplyser ministeriet.

En af de virksomheder, for hvem korrekte adresser har afgørende betydning, er Falck, der sender ambulancer ud til danskere i nød.

Og her hilser man den nye hjemmeside velkommen.

»Vores system er ikke stærkere, end de data der ligger bag. Hvis de bliver forbedret og opdateret hyppigere, så er det helt klart en fordel for os,« siger kommunikationsmedarbejder Klaus Kristiansen, Falck.

»Af og til har vi nogle situationer, hvor man ikke kan se, om adressen overhovedet findes, eller om det er GPSen, der skal opdateres. Det vil man nu kunne tjekke på den nye hjemmeside, der viser om en konkret adresse findes,« siger Klaus Kristiansen.

Det kan også være en udfordring for en ambulance at finde frem, hvis den kaldes ud til en nødsituation på et eksempelvis et universitet. Den opgivne adresse siger ikke nødvendigvis noget om, hvor de enkelte fakulteter er placeret. Det vil man også kunne få et overblik over og finde GPS-koordinater via den nye hjemmeside.

Borgere kan også finde oplysninger på hjemmesiden om, hvordan man skal placere sit husnummer korrekt, så borgene selv kan gøre sit til, at adressen er klart og tydeligt angivet. Hvis nu uheldet skulle være ude.

 

Dagens Gossip