Ny kanalrute giver DFDS en dukkert i første kvartal

22/05/2013 10:30

BNB

Nyheder

Mest læste i dag

Resultatet er en smule bedre end forventet af ledelsen, og den fremhæver, at resultatnedgangen primært skyldes den nye kanalrute, som rederiet søsatte i første kvartal sidste år. Ruten har lavsæson i årets første måneder, og da den først startede med et enkelt skib i slutningen af februar 2012, er den økonomisk belastning af lavsæsonen hårdere i år.

Men helt overordnet opererer DFDS som så mange andre i et stagnerende marked.

”Fortsat stagnation på vores hovedmarkeder i Nordeuropa øgede prispresset i 1. kvartal, da udbuddet af kapacitet som helhed er omtrent uændret. Vi forudser, at denne situation også vil præge resten af året. Vores strategiske fokus på forbedring- og effektiviseringprojekter har derfor høj prioritet. Vi arbejder især på at styrke vores toplinje samt at reducere arbejdskapital og omkostninger. Derudover ar bejder vi på at skabe vækst og synergier gennem virksomhedskøb,” siger DFDS' adm. direktør Niels Smedegaard i en kommentar til kvartalsregnskabet

”Resultatet for 1. kvartal var en smule lavere end sidste år, men lidt bedre end vores forventning, og vi fastholder forventningen for hele året,” tilføjer han.

For hele året har ledelsen lovet en omsætningsvækst på over 12 milliarder kr. og et driftsoverskud før af- og nedskrivninger på 1,1-1,3 milliarder kr.

Det børsnoterede DFDS' hovedaktionærer er Lauritzen fonden med 36,3 pct. og A. P. Møller - Mærsk med 31,4 pct.