Ny kræftrådgivning til kræftpatienter og pårørende i Herning

En gammel herskabsvilla bygget ud så nyt og gammelt går hånd i hånd. En spændende planløsning med mange niveauforskelle, en tagterrasse, nye kviste og smukke højloftede rum præger den nye kræftrådgivning, som Kræftens Bekæmpelse og Realdania skal bygge lige ved Herning Sygehus. Rådgivningen i Herning er den sjette ud af i alt syv Livsrum, som bygges over de næste par år.

Vinderprojektet skal opføres af entreprenørfirmaet KG Hansen i samarbejde med arkitektfirmaet Claus Pryds og ingeniørfirmaet Ingeniør’ne.

- Vi bygger et hus, der føles trygt og rart og giver rum til alle former for liv. Rådgivningen skal bygges op omkring en eksisterende gammel villa, der ligger lige ved Herning Sygehus. Ved at komme tæt på sygehuset, bliver nemt for kræftpatienter og pårørende at komme forbi til en kop kaffe og måske en snak mellem behandlingerne. I rådgivningen kan de møde andre, der også har kræft tæt inde på livet, tale med vores professionelle rådgivere og deltage i aktiviteter, siger Laila Walther, afdelingschef for Patientstøtte og Lokal indsats i Kræftens Bekæmpelse.

Syntese mellem nyt og gammelt
Hernings nye Livsrum skal ligge i en gammel herskabsvilla fra omkring år 1900. Det vindende projekt har skabt en smuk syntese mellem nyt og gammelt. Villaen bygges ud i materialer, der udvendigt matcher den gamle stil, så huset falder naturligt ind i kvarteret.

Med placeringen af kræftrådgivningen tæt på hospitalets kræftafdeling er der lagt op til et tættere samarbejde mellem hospitalspersonalet og Kræftens Bekæmpelse. Det kan være med til at sikre kræftpatienterne i Herning endnu bedre behandlings- og rehabiliteringsforløb.

Det første spadestik til byggeriet vil efter planen blive taget i juni 2013. Og allerede i januar 2014 forventer Kræftens Bekæmpelses ansatte og frivillige i Herning at kunne byde kræftpatienter og pårørende velkommen i den nye kræftrådgivning.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip