Ny løve med en glubende appetit på sejr i Dakar

Tre uger efter nyheden om, at Peugeot, Red Bull og Total er gået sammen for at deltage i det benhårde Dakar Rally, smider bilen, som skal stå i spidsen for teamet, endelig sit dækken. Den har en umiskendelig lighed med Peugeot 2008, om end formerne er mere muskuløse og proportionerne mere potente.

De spektakulære linjer er frugten af et tæt samarbejde mellem eksperterne hos Peugeots designcenter og deres kollegaer hos Peugeot Sports designafdeling. Men 2008 DKR er langt mere end et designstudie. Dens aggressive attitude er dikteret af de tekniske specifikationer, som dens mission kræver.

- Vi gav Peugeots designcenter en meget præcis brief. De fik nøgledata, så som dimensioner, nødvendig kabinestørrelse, hjulstørrelse og detaljer vedr. undervognen, og herudover kravene til aerodynamikken, hvilket vi havde data på fra computersimulation, fortæller leder af projektet hos Peugeot Sport, Jean-Christophe Pailler.

Tidligt i processen skulle Peugeot Sports designafdeling tage stilling til et vigtigt spørgsmål: Firehjulstræk eller tohjulstræk? Efter en dybdegående analyse af de eksisterende biler i cross-country rally, blev der vejet for og imod. Resultatet blev en løsning, der skiller sig væsentlig ud fra de biler, der tidligere er set i Dakar.

- Når man tager en tohjulstrukken bils evner til at køre off-road og i sand med i overvejelserne og samtidig får mulighed for at udstyre bilen med større hjul, så er valget ligetil. Og derfor blev det den løsning, som vi valgte, fortæller Jean-Christophe Pailler.

2008 DKR er udstyret med 37” Michelin dæk (næsten 94 centimeter).

Peugeots designere kunne have valgt at tegne videre på den eksisterende seriemodel, 2008 crossover, men valgte i stedet at bruge 2008 som inspiration til at skabe en helt ny model, som på alle punkter er gearet til de behov, som missionen kræver.

Carlos Sainz har deltaget i Dakar Rally syv gang tidligere i både firehjulstrukne og tohjulstrukne biler og han er derfor helt på det rene med de tekniske udfordringer, der følger med etaperne i Sydamerika.

 

Dagens Gossip