Ny lov kan gøre millioner af illegale indvandrere til statsborgere i USA

Præsident Barack Obama støtter op om den nye lov. I 2012 udstedte han en forordning, som indstiller deportering af børn af udokumenterede immigranter, og giver dem ret til at søge om midlertidig arbejdstilladelse, hvis de er yngre end 30 år og har opholdt sig mindst fem år i USA.

»I dag gjorde Senatet sit job. Det er nu op til Repræsentanternes Hus at gøre det samme,« sagde Barack Obama torsdag ifølge Reuters.

Den nye immigrationslov møder imidlertid stor modstand netop i Repræsentanternes Hus, der nu skal behandle loven, siger talsperson og republikansk politiker John Boehner.

Det Republikanske Parti er i overtal i Repræsentanternes Hus, og de vil ifølge John Boehner komme med et forslag til deres eget bud på en immigrationslov, der i høj grad vil sætte fokus på grænsekontrol og eftersøgning af immigranter, der opholder sig illegalt i USA.

Det er endnu uafklaret, hvornår Repræsentanternes Hus vil tage stilling til loven.

Det anslås, at 11 millioner mennesker befinder sig illegalt i USA. Kun de udokumenterede immigranter, der kan bevise, at de kom til USA inden udgangen af 2011, vil få mulighed for statsborgerskab efter den nye lov.

BNB

 

Dagens Gossip