Ny måling: Thorning haler ind på oppositionen

Vælgerne har fået mere smag for regeringen i en ny meningsmåling, som dog stadig sender det nuværende ministerhold ud af vagten.

Regeringssiden med Socialdemokraterne, De Radikale og SF får sammen med Enhedslisten i alt 83 pladser i Folketinget. Oppositionen står til 92 pladser og dermed et klart flertal.

Det viser årets første måling for Voxmeter for Ritzau.

Socialdemokraterne rykker opad, selv om der mangler job til dagpengeløse ledige, og selv om den socialdemokratiske statsminister, Helle Thorning-Schmidt, er blevet meget kritiseret for at være ukonkret i sin nytårstale.

Det ledende regeringsparti rykker to procentpoint op i forhold til en Voxmeter-måling lige før jul.

Socialdemokraterne får nu 22,6 procent af stemmerne. Det er dog stadig to procentpoint mindre end ved valget i september 2011.

Regeringens fremgang skyldes også en lille fremgang hos De Radikale og det parlamentariske grundlag Enhedslisten, mens SF til gengæld går tilbage.

Bevægelserne ligger dog inden for målingens usikkerhed, som kan være op til 2,9 procentpoint for de største partier.

Folketingets største parti, Venstre, holder niveauet med knap en tredjedel af stemmerne og 31,9 procent.

I den borgerlige lejr er De Konservative til gengæld tæt på at blive sendt til tælling med kun 3,2 procent af stemmerne - tæt på spærregrænsen på to procent. Liberal Alliance og Dansk Folkeparti taber også lidt terræn.

Folketinget har i alt 179 pladser, hvoraf de fire er til Grønland og Færøerne.

Målingen blev indledt i sidste uge onsdag 2. januar og sluttede søndag den 6. januar blandt 1030 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

Omkring hver femte af de adspurgte var i tvivl om, hvad de ville stemme, ville ikke stemme eller var uden stemmeret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip