Ny medieaftale: Støtte rettes mod nettet

Regeringen og Enhedslisten har fredag eftermiddag indgået en aftale for, hvordan mediestøtten skal se ud i fremtiden. Og der er godt nyt at hente for internetmedier, mens der er dårligt nyt for de traditionelle trykte medier.

Hidtil har de trykte medier fået støtte til distribution, men det droppes og erstattes i stedet af en produktionsstøtte, så både dagblade, dagbladslignende publikationer og nu også visse internetbaserede medier kan få støtte til deres journalistiske produktion.

Der er sat 363,6 millioner kroner af til denne form for støtte, som udgør rygraden i aftalen.

- Udviklingen var løbet fra den tidligere aftale, siger kulturminister Marianne Jelved (R).

- Vi vil gerne have, at det bliver hele medieverdenen, der får del i mediestøtten. Og da de internetbaserede medier ikke har distributionsomkostninger, kan de ikke blive tilgodeset efter den hidtidige ordning, siger hun.

Enhedslistens Per Clausen mener, at det vigtigste er, at aftalen sikrer, at der kommer penge til uafhængige internetmedier, som ikke tidligere har kunnet få støtte.

- Der er ingen tvivl om, at gratisaviserne kommer til at miste penge, og der er heller ingen tvivl om, at de store dagblade også taber penge på det, siger han til Ritzau.

Den overordnede økonomiske ramme for mediestøtten lyder på 403,6 millioner kroner, hvilket er det samme som i dag.

Aftalen betyder samtidig, at den støtte, der gives til, at de trykte medier kan omlægges til digital distribution, øges.

Derudover kommer der en såkaldt innovationspulje, hvor små hjemmesider eller medier kan søge støtte.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip