Ny minister afblæser offensiver på socialområdet

Udmeldingen fra Annette Vilhelmsen handler blandt andet om Karen Hækkerups modstand mod dansk krævementalitet og om hendes opgør med skattebetalte ydelser, som alle har ret til uanset indkomst.

Annette Vilhelmsen ønsker – i modsætning til Karen Hækkerup – ikke, at flere forældre frakendes børnechecken, hvis deres børn begår kriminalitet, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Hun afviser også, at velhavende ældre selv bør betale for hjemmehjælp, som hendes forgænger på posten foreslog i marts.

»Der ligger en styrke i, at når man gennem et langt liv har betalt til velfærdsstaten, kan man få noget af det tilbage igen, når man får behov for pleje, eller hvad det skal være,« siger Annette Vilhelmsen til avisen.

Stik mod regeringsgrundlaget slår hun også fast, at hun som SFer vil have afskaffet den såkaldte 24-års-regel, der forhindrer familiesammenføring af ægtefæller, der ikke er fyldt 24 år.

»Vi er imod 24-års-reglen, for det er også en del af vores syn på mennesker og inklusion i samfundet,« siger Annette Vilhelmsen, der dog erkender, at reglen ikke vil blive afskaffet i denne valgperiode.

Udtalelserne fra SFs formand vækker glæde i Dansk Socialrådgiverforening, der har kritiseret flere af Karen Hækkerups udmeldinger.

»Vi tolker udnævnelsen af Annette Vilhelmsen som social- og integrationsminister, som om regeringen ikke kun vil føre den nødvendige politik, men reelt også prøve at formulere nogle værdier for vores fællesskab,« siger formand Majbrit Berlau til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Socialordfører Maja Panduro (S) fastslår over for avisen, at »regeringens politik er den samme som før«.

 

Dagens Gossip