Ny norsk lov: Kun uddannet personale må arbejde i solcentrene

Fra den 1. januar 2014 kan nordmænd risikere at blive frarådet at tage solarium af personalet i solcentret.

En ny lov betyder, at al personale i de norske solcentre skal igennem en uddannelse, der gør dem i stand til at vejlede kunderne.

- Kunderne skal vejledes i forhold til deres hudtype, i forhold til tid og frekvens, og de skal eventuelt frarådes at tage sol, hvis deres hudtype ikke kan tåle det, siger Hanne Kofstadsmoen, afdelingsdirektør i norske Strålevernet, til NRK.

Også i Danmark, tak
I fjor vedtog den norske regering et solarieforbud for børn og unge under 18 år. Og den nye lov gør de norske solarie-regler til nogle af verdens strengeste.

Kun i Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og Australien dikterer lovgivningen, at solarier skal være bemandet med uddannet personale.

Står det til Kræftens Bekæmpelse, skal Danmark hurtigst muligt følge trop:

- Den bedste vejledning, kunderne kan få, er helt at undgå solarie, siger Peter Dalum, projektchef for Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne, til Dagens.dk.

Men et stigende solarieforbrug - især blandt unge - peger på, at der skal mere drastiske metoder i brug.

- Det første skridt bør være et solarieforbud for børn og unge under 18. Dernæst vil det være oplagt med noget uddannet personale, der kan overvåge og vejlede, siger Peter Dalum.

Sundhedsminister Astrid Krag, SF, fremlagde i november i fjor et forslag, der gik ud på, at alle under 18 år ikke må gå i solarium. Socialdemokraterne så dengang hellere en aldersgrænse på 16 år.

 

Dagens Gossip