Ny opfindelse kan redde liv: Afslører, der er noget galt med din bil, før du selv aner uråd

Hej, det er fra Falck. Vi kan se, at der er ved at opstå et problem med din bils motor. Hvis du kører af ved den næste afkørsel, kan vi komme og hjælpe dig.

Sådan et opkald kan Falcks kunder komme til at modtage i den nærmeste fremtid. Et nyt apparat, der ikke er større end en lille smartphone, sættes til bilen og kan se, om der er noget galt med bilen, uanset hvor i verden den er.

- Det åbner op for, at vi kan forebygge situationer, hvor bilister er strandet, fordi bilen ikke vil starte på grund af et dødt batteri eller en motorfejl. Det er ofte også billigere at få noget repareret eller udskiftet, før det går i stykker, og i mange tilfælde behøver vi ikke at være på stedet for at se, hvad der er galt med bilen, fortæller John Jørgensen fra Falck i en pressemeddelelse.

Udover at holde et vågent øje med bilen, kan apparatet også redde liv. Hvis bilen er involveret i et trafikuheld, registrerer apparatet g-påvirkningen, så Falcks vagtcentral kan få fat i hjælp så hurtigt som muligt.

Når apparatet melder, at der er noget galt med bilen, eller at bilen har været i en ulykke, får Falck’s vagtcentral besked om hvad problemet er, og hvor bilen befinder sig. Kendskab til bilens position kan også bruges i andre sammenhænge.

- Det hjælper os til at komme hurtigt frem, at vi kender bilens position, men det kan også virke som en tyverisikring. Hvis bilen bliver stjålet, kan vi se, hvor den er henne, hvilket unægteligt også gør politiets arbejde lettere, forklarer John Jørgensen.

Falck Connect er på nuværende tidspunkt stadig ved at blive testet i Falck, men John Jørgensen forventer at kunne tilbyde apparatet til Falcks kunder i løbet af 2015

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip