Ny pille nedsætter lysten til sprut

Lundbeck oplyser, at 140.000 danskere er alkoholafhængige og, at der bruges 10,8 millioner kroner på medicinsk alkoholbehandling i Danmark hvert år.»Der er mange læger, som ikke har noget værktøj, de kan give til patienter, der lider af alkoholafhængighed og ikke er motiverede for at blive totalt afholdende. Men nu har lægerne et lægemiddel, de kan tilbyde deres patienter, så de kan skære ned i forbruget i stedet for,« forklarer direktør i Lundbeck Thomas Klee, til dr.dk.

Selincro, som pillen hedder, er den første af sin slags i Danmark, og den er tidligere på året blevet lanceret i flere andre lande blandt andet Norge, Sverige og Finland.

Der ydes ikke tilskud til det receptpligtige lægemiddel, fordi Sundhedsstyrelsen og Medicintilskudsnævnet i juli i år vurderede, at der er »en risiko for, at Selincro ordineres til alkoholafhængige patienter, uden at disse samtidig modtager psykosocial støtte«. Ifølge Socialstyrelsen dækker den psykosociale støtte blandt andet over at ændre rammerne omkring misbrugeren.

 

Dagens Gossip