Ny retssag truer Stein Bagger

Selv om man sidder i fængsel for bedrageri for 831 millioner kroner, så kan man godt fortsætte sin kriminelle løbebane.

Det er i hvert fald, hvad Statsadvokaturen for særlig Økonomisk Kriminalitet - i daglig tale kaldet Bagmandspolitiet - mener, at Stein Bagger har gjort. Og nu er man inden for fire uger klar med en tiltale mod Bagger, skriver Børsen.

Allerede i december sidste år blev den bedrageridømte forretningsmand sigtet for ulovligt at have drevet forretning og dermed overtrådt sin dom fra 2009. Og nu er en sag mod ham ved at være klar og begynder i midten af november,

- Hvis man hedder Stein Bagger, og man har lavet det, vi mener, han har gjort, så er vores påstand naturligvis, at man skal i fængsel for det, siger Henrik Helmer Steen, vicestatsadvokat hos Bagmandspolitiet til avisen.

Bagmandspolitiet mener, at Bagger har begået underslæb og dokumentfalsk, mens han har siddet i fængsel. Det har han gjort via sin praktiktid under afsoningen i flytte- og opmagasineringsselskabet Dansk-Selfstorage.dk.

Samtidig er politiets påstand, at praktikant Bagger har styret selskabet - og det må han ikke, da han i sin dom blandt andet blev frakendt retten til at deltage i bestyrelser, direktioner eller på anden måde indgå i virksomhedsledelse.

Ifølge Børsen vil Stein Bagger også blive tiltalt for at have begået underslæb i forbindelse af salg af to lastbiler, der var leaset hos Leasing Fyn.

Og endelig vil han blive tiltalt for dokumentfalsk, fordi han har menes at have brugt en andens kreditkort til at leje en firmabil. Politiets påstande afvises dog af Stein Baggers advokat Karoly Németh.

Bagger blev i juni 2009 idømt syv års fængsel efter at have erklæret sig skyldig i svindlen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip