Ny SF-formand: Dagpenge har høj prioritet

Hvis SF's bagland havde forventet, at den nye SF formand, Annette Vilhelmsen, ville banke i bordet og få statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Margrethe Vestager (R) til at gribe yderlige ind på dagpengeområdet, så tager de formentlig fejl.

Efter sin præsentation som erhvervs- og vækstminister fastslår Annette Vilhelmsen, at spørgsmålet om, hvad der skal ske med de op mod 16.000 danskere, der risikerer at miste deres dagpenge fra nytår, har høj prioritet.

Men Annette Vilhelmsen har ikke nye svar ud over den akutpakke, som regeringen allerede har præsenteret.

- Jeg tror, at det er fuldstændig åbenbart, at det er et af de største problemer, der overhovedet er. Vi har rigtig mange, som er ledige. Og nu her 1. januar er der også nogen, som risikerer at falde ud.

- Det er noget af det, vi skal arbejde med, og som vi også har lagt frem i akutpakken.

- Vi har sat af til uddannelse. Vi har sat af til rigtig mange tusinde, som kan komme mere i gang med uddannelse og med omskoling. Vi kan få holdt hånden under erhvervslivet og skabt nogle flere job.

- Jeg tror faktisk, det er noget af det, der står allerhøjst på dagsordenen, siger Annette Vilhelmsen.

Enhedslisten har talt for en jobgaranti og foreslået, at man indfører mere jobrotation og servicejob i kommunerne. Vilhelmsen kaster sig dog ikke over Enhedslistens forslag:

- Jeg har ikke aftalt et møde med Enhedslisten. Jeg kan se, at Enhedslisten er ligeså optaget af det her, som, jeg tror, alle er.

- Det, der er rigtig vigtigt, er at se, hvordan vi med fælles gode kræfter kan få de arbejdsløse til at se sig selv som en del af arbejdsmarkedet og som en del af et uddannelsesområde. Og det er simpelthen det, vi bruger kræfterne på.

Spørgsmål: Men hvad med Enhedslistens konkrete forslag?

- Jamen, altså Enhedslisten stiller forslag som alle andre stiller forslag, og det bliver behandlet på den måde, siger Annette Vilhelmsen.

 

Dagens Gossip