Ny sherif i justitsen vil slå kloen i unge kriminelle

Det skal være slut med små hårde kerner af hårdkogte kriminelle under Søren Pinds ledelse i Justitsministeriet.

- Den ambition jeg har for det her arbejde, det er, at når det er slut, så bliver det minimalt, hvad vi kommer til at høre fra dem, siger den nye justitsminister, Søren Pind (V), i sin tale om de unge hårdkogte kriminelle, da han mandag får overdraget Justitsministeriet.

I ministeriet afløser han den nye formand for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, som også får lykønskninger med på vejen og en kaffemaskine, så hun kan have hånd i hanke med de interne socialdemokratiske kaffeklubber.

Til gengæld får Søren Pind en sherifstjerne til at sætte på tøjet og en påmindelse om, at han skal passe på "vores børn og unge".

Stjernen refererer til Søren Pinds egen udtalelse om, "at der er kommet en ny sherif i byen" efter folketingsvalget, og den nye justitsminister lægger da heller ikke skjul på, at han vil stramme op over for de kriminelle.

De unge skal være en del af fællesskabet i stedet for det, Søren Pind kalder "udenfor -skabet", og derfor må det diskuteres, "hvilke skub" der skal til, siger han.

Det gælder blandt andet en diskussion om den kriminelle lavalder, som Venstre gik til valg på at sænke.

Ved overdragelsesforretningen vil Søren Pind dog ikke udtale sig om, hvorvidt regeringen stadig er stålfast på at få lavalderen sænket.

- Den tidligere regering forsøgte at sænke den kriminelle lavalder. Det har vi også sagt i den nye regering. Men om det lige præcis er universalnøglen ... lad mig nu komme i gang med arbejdet, siger en noget vævende Søren Pind.

Søren Pind bebuder også, at der skal være hårdere straffe til de kriminelle i bandemiljøerne, så kriminalitetsstatistikkerne vil fortsætte deres nuværende fald.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip