Ny skudepisode ryster Høje Gladsaxe

Politiet har tirsdag afspærret et område i Høje Gladsaxe efter en ny skudepisode.

Umiddelbart er der ikke noget, der tyder på, at nogen er blevet ramt, lyder det fra Københavns Vestegns Politi.

Skuddene blev afgivet ved det lille center i Høje Gladsaxe cirka klokken 15.30. Nogle forretninger blev ramt af skud, og glassplinter fra en rude ramte en person, oplyser politiet.

En lys eller grå bil efterlyses i forbindelse med sagen. Det er muligvis en Toyota-lignende sedan, lyder meldingen fra politiet, som efterlyser vidner.

Mandag aften blev en 19-årig ramt af skud i Skovlunde, og midt i januar blev en 19-årig dræbt af skud i Høje Gladsaxe.

I Skovlunde var offeret heldig at slippe relativt billigt. Der blev nemlig affyret adskillige skud mod ham, har politikommissær Ole Nielsen sagt tidligere tirsdag.

- Skyderiet er udført på samme måde som en del andre skyderier i den seneste tid, hvor nogen i en stjålet bil kommer, skyder og flygter, siger Ole Nielsen.

Om drabsforsøget er banderelateret, tør politiet dog endnu ikke fastslå.

Forleden oplyste Københavns Vestegns Politi, at betjente har fundet og beslaglagt i alt 20 skydevåben siden midten af januar.

Situationen er særdeles anspændt i miljøer med kriminelle grupper og bander i Storkøbenhavn og Nordsjælland.

Forleden gav politiinspektør Bent Isager-Nielsen denne vurdering af episoderne med både skyderier og brutal vagtvirksomhed:

- Det er ikke kun sådan, at der står to grupper over for hinanden. Det er et mudret billede. Der er også tale om konflikter mellem personer, der er knyttet til forskellige grupperinger, sagde Isager-Nielsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip