Ny søgning efter forsvundet helikopter

Den tyske søredningstjeneste sætter torsdag morgen en redningshelikopter ind i eftersøgningen af en savnet norsk helikopter, som forsvandt fra radaren over Østersøen onsdag eftermiddag.

To personer er fortsat savnet og frygtes omkommet.

Redningscentraler i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland har været involveret i eftersøgningen efter den forsvundne helikopter fra det norske firma Helitrans.

- Det er den tyske redningscentral i Lyksborg, der leder eftersøgningen. Der er rekvireret en Sea King-helikopter, som genoptager søgningen ved 08.30-tiden, hvis vejret tillader det, siger administrerende direktør Marita Bjørnevik, Helitrans.

Hun siger, at den tyske redningscentral er i dialog med redningscentralerne i både Danmark, Sverige og Norge.

Den tyske redningscentral havde et møde om sagen klokken 07.30 torsdag morgen. Planen er at indlede en søgning over tysk område og fortsætte eftersøgningen.

Der var to personer om bord i helikopteren, en norsk pilot og en person, hvis nationalitet endnu ikke er kendt, da den forsvandt fra radaren lige inden klokken 14 onsdag.

Helikopteren var lettet fra Lübeck klokken 13.46 på vej til Halmstad i Sverige. Det er en flyvetur, der normalt tager halvanden til to timer.

Hovedredningssentralen Nord-Norge oplyser, at der ikke er blevet observeret spor af brændstof eller olie i det aktuelle område.

Eftersøgningen blev indstillet for natten ved 21.30-tiden onsdag aften.

Ifølge den danske luftovervågningstjeneste mistede man radarkontakten med helikopteren kun 10 minutter efter afgang fra Lübeck. Den sidste kontakt var over havet cirka 25 kilometer nordøst for Lübeck.

Den savnede helikopter er af typen Eurocopter AS 350, oplyser Helitrans.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip