Ny spænding i formel 1 efter Alonso-sejr i Spanien

Hjemmebanehelten Fernando Alonso leverede et perfekt løb, hvor fire effektive Ferrari-pitstop bragte han sig i front. I mål var han næsten 10 sekunder for Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) med teamkammeraten Felipe Massa yderligere 16 sekunder efter på trejepladsen. Den regerende verdensmester og den førende i VM 2013, Red Bull-Renaults Sebastian Vettel, sluttede på fjerdepladsen.

Resultatet i Spanien bragte ny spænding ind i VM, hvor Räikkönen og Alonso nu kun er henholdsvis fire og 17 point efter Vettel.

- Vi har stadig ikke den hurtigste bil i feltet – men vi arbejder på det, sagde Alonso efter sejren.

- Specielt på en enkelt omgang under kvalifikationen er vi bagefter, men i løbene er vi konkurrencedygtige, fortsatte Ferrari-køreren, der startede fra femte position på Circuit de Catalunya.

- I dag kunne vi ikke følge med Ferrari og derfor kan jeg ikke være tilfreds – det er ikke andenpladser jeg kører for, sagde Räikkönen.  

- Men vi fik det optimale ud af en halvdårlig dag, og jeg kom tættere på Vettel i VM, fortsatte finnen.

Vettel gav dækkene skylden for den skuffende fjerdeplads.

- Bilen kan køre hurtigere – men ikke på de dæk, vi skal bruge i øjeblikket. Vi belaster åbenbart dækkene mere end andre team, og det er noget vi må se på.

Næste afdeling af VM køres i Monte Carlos gader om 14 dage.  

Her er danske Kevin Magnussen tilbage i McLaren-pitten som reservekører og Le Mans-kongen Tom Kristensen er med i bilsportforbundet FIAs dommerpanel.

 

 

 

Dagens Gossip